Cam filminin yasaklanmasıyla cam filmi nasıl sökülür sorusu da önem kazandı. Cam filmi söküm işlemlerinin gündeme gelmesiyle bazı kötü niyetli kişiler ise bu durumu fırsata dönüştürdü. Cam filminin söküm işlemleri için çok yüksek fiyatlar istenmesiyle birçok araç sahibi cam filmlerini kendileri sökmek için yöntemler aramaya başladı. Aslında bu yöntemlerin çok da zor olmadığı bir süre araştırıldıktan sonra fark edildi. İşte cam filmi nasıl sökülür sorusunun cevabı...

CAM FİLMİ NASIL SÖKÜLÜR?

1) Cam filmi kenar kısmından tırnak kullanılarak, olmuyorsa da falçata kullanılarak kaldırılmaya çalışılır. Eğer film cama çok kuvvetli bir şekilde yapışmadıysa, kaldırılan kısmından tutulan film yavaş ve dikkatli bir şekilde çekilerek camdan sökülür.

2) Film camdan sökülemiyorsa bu kez filmin ısıtılıp yumuşatılması gerekir. Bu iş için fön makinesi kullanılabilir. Fön makinesi ile iyice yumuşatılan film camdan rahatlıkla çıkacaktır.

3) Arka camlardaki filmlerin sökülmesinde rezistansa zarar verilmemesi için dikkatli olunmalıdır. Bunun için arka cam silindikten sonra koyu renk bir çöp torbası tek kat olarak camı kaplayacak şekilde kesilir ve arka cam dışarıdan tamamen bu poşetle kaplanır. İçeriden de camın altına yine tek kat siyah poşet serilir. Öncelikle sprey ile cam üzerindeki filmin her tarafına 1/3 oranında amonyak içeren su sıkılır. Daha sonra alta serilen poşet cama yapıştırılır ve araç arka camı güneş gören bir yere bırakılarak 3 saat kadar beklenir. Bu şekilde iyice ısınan ve yumuşayan film rezistansa zarar verilmeden kolaylıkla sökülebilir. Bu yöntem diğer camlar için de uygulanabilir.

4) İnatçı filmleri sökmek için kullanılan bir yöntem de buhar makinesi kullanılmasıdır. Film kenarından kaldırılarak film ve cam arasına sıcak buhar uygulanması filmin sökülmesini kolaylaştırır.

5) Filmler söküldükten sonra cam sabunlu su ile silinmeli, camda kalan yapıştırıcı artıkları da önce kredi kartı gibi sert bir malzemeyle, leke çıkmıyorsa da jiletle dikkatlice kazınarak çıkartılmalıdır.

cam-filmi-880

2017 ARAÇ CAM FİLMİ CEZASI NE KADAR?

2017 yılı itibariyle araç cam filmi cezası olarak 427 TL ödenecek. Ayrıca araçların ön camlarına hiçbir şekilde cam filmi uygulaması yapılmayacak. Yapılması halinde ise itiraz hakkı kesinlikle oluşmayacak. Cam film söktürmenin bedeli ise 150 liradan başlıyor.

[old_news_related_template title="Cam filmi cezası ne kadar? Cam filmi olan araç muayeneden geçer mi? Cam filmini ruhsata işleme detayları..." desc="Geçen sene serbest bırakılan cam filminin tekrar yasaklanmasıyla birçok araç sahibi bazı sorulara cevap aramaya başladı. Cam filmi takanlar ne kadar ceza ödeyecek? Cam filmini çıkarttırmak için ne kadar ücret ödenmesi gerekiyor? Araç sahiplerinin cam filmi hakkında merak ettikleri sorular haberimizde..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/cam-filmi-cezasi-cam-filmi-takitmra-sokturme.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/cam-filmi-cezasi-ne-kadar-cam-filmi-olan-arac-muayeneden-gecer-mi-cam-filmini-ruhsata-isleme-detaylari-2069525/"]