Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar'daki referandum mitinginde yine Hollanda'ya yüklendi. "Avrupa'da atlarıyla, itleriyle, kinleriyle saldırılara karşı bedel ödüyoruz" diyen Cumhurbaşkanı "Hollanda'da seçim var. Atların, itlerin sahiplerinin ne yapacağı ortaya çıkacak. Bunlar insanlıktan nasibini alamamış, modern olamamış. Kendileri İngiltere'de, Avrupa'nın başka ülkerinde seçim kampanyası yapıyor. PKK terör örgütünün temsilcilerine, Barolar Birliği Başkanı'na müsaade ediyorsunuz. Sevindiğim bir taraf var. Gazeteler başlıklarını Türkçe atıyor. Diktatör Erdoğan'a hayır diyorlar" dedi.

 

ROTTERDAM TALİMATI


Rotterdam ile İstanbul'un kardeş şehir olduğunu hatırlatan Erdoğan "Rotterdam Belediye Başkanı İstanbul ile de kardeş şehirlermiş. Dün akşam Başbakanımıza söyledim. Dedim, hemen İstanbul Belediye Başkanımıza söyleyelim. Tek taraflı olarak bunlarla o kardeşlik akdini bozsun. Bizim bu tür insanlarla kardeş şehir olmamız mümkün değil. Türk milleti hiçbir bedeli boş yere ödemez. Bu fedakarlıkların mutlaka bir karşılığı olacaktır" diye konuştu. Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından İBB Meclisi Rotterdam Belediyesi ile yaptığı kardeş şehir protokolünü oy birliği ile iptal etti.

[old_news_related_template title="Rotterdam İstanbul'un kardeşi çıktı!" desc="Hollanda'da, Türkiye'ye karşı küstahça tavrın takınılıp tarihi bir rezaletin yaşandığı Rotterdam kentinin belediyesinin, İstanbul ile 2005'den beri 'kardeş şehir' olduğu öğrenildi. Diplomatik rezaletin öncülerinden Rotterdam Belediyesi'nin Müslüman Başkanı Ahmed Aboutaleb'in ise daha birkaç yıl önce İstanbul'a gelerek 'daha fazla işbirliği yapalım' önerisinde bulunduğu ortaya çıktı. Yaşanan krizin ardından 12 yıllık anlaşmanın sonlandırılıp sonlandırılmayacağı ise şimdilik merak konusu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/03/feyenord-iha.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/rotterdam-istanbulun-kardesi-cikti-1730794/"]

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları...

Afyonkarahisar'da toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 65'lik bir oy oranıyla bu kardeşinize verdiğiniz desteği unutamam. Her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz gecesi yanımızda dimdik durdunuz. Sizlere şükranlarımı sunuyorum.

"ATLARIYLA İTLERİYLE SALDIRANLARA KARŞI..."


Afyon, kadınıyla erkeğiyle dimdik ayakta durdu. Terör örgütlerine karşı, içeride ve dışarıda yürüttüğümüz mücadelede bizi desteklediğiniz için size teşekkür ediyorum. Afyon, son bir buçuk yılda yurt içinde ve yurt dışında terörle mücadelede tam 23 şehit verdi. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, gazilerimize şifalar diliyorum. Bu tablo, 1922 yılında Büyük Taarruz'a ev sahipliği yapmış Afyonkarahisar'ın... (Şehitler ölmez, vatan bölünmez sesleri) Afyon'un istiklal ve istikbal mücadelemizde hala en ön saflarda olduğunu zaten ispatladınız, ispatlıyorsunuz. Biz sadece ve sadece rabbimizin huzurunda rükuda ve secdede eğiliriz. Başkası asla. Bu topraklar kanla yoğrula yoğrula bizim vatanımız olmuştur. Milletimiz tarih boyunca emek vermediği, canını feda etmeyi göze almadığı, bedelini ödemediği hiçbir şeye sahip olmamıştır. Teröristlere karşı şehit vererek bedel ödüyoruz. Avrupa'da vatandaşlarıma atlarıyla, itleriyle saldıranlara karşı bedel ödüyoruz. Bugün Hollanda'da seçim var, atların, itlerin sahiplerinin ne yapılacağı ortaya çıkacak.

"BUNLARIN CİBİLLİYETİNİ BİLİRİZ"


Bunlar, Srebrenitsa katliamında 8 bin Bosnalıyı katledenlerdir. Bunların biz cibilliyetini biliriz. Bunlar ne yazık ki hala medeni olamamışlar. Modern olamamışlar. O akşam da düşünün, Türkiye'nin bakanı, hem de bir bayan bakanı oraya geliyor. Nereye geliyor? Kendi konsolosluğuna. Ve kendi konsolosluğuna gelerek vatandaşlarıyla buluşacak. Bunun herhangi bir izne tabi olması söz konusu değil. Hayır kampanyası yapmak üzere Almanya'ya, Hollanda'ya, İsviçre'ye gelen PKK terör örgütünün temsilcilerine, onların yandaşlarına ve onlarla beraber hareket eden Türkiye'deki Barolar Birliği Başkanı'na, onlara müsade ediyorsunuz. Peki Türkiye'nin bakanına niçin kapıları kapatıyorsunuz? Ve Rotterdam'ın belediye başkanı, İstanbul ile kardeş şehirlermiş. Dedim hemen İstanbul Belediye Başkanımıza söyleyelim, bunlarla kardeşlik akdini bozsun. Bizim bu tür insanlarla kardeş şehir olmamız mümkün değil.

BİR TARAFTAN DA MUTLUYUM HA..."

Türk milleti, hiçbir beledi boş yere ödemez. Bu fedakarlıkların elbet bir karşılığı olacaktır. 16 Nisan halk oylaması için adeta tüm Avrupa hayır seferberliğine çıktı. Gazeteleri Türkçe hayır manşetleriyle çıkıyor. Fakat, bir taraftan da mutluyum ha. Niye? Çünkü gazeteler başlıklarını Türkçe atıyor. Diktatör Erdoğan'a hayır. Ya bunun benim şahsımla alakası yok ki, Türkiye'de bu bir sistem oylaması. Tayyip ile ne alakası var, burada bir sistem değişikliği yapılacak. Bunun neticesinde yarın yapılacak başkanlık seçimine kim öle, kim kala. Bunların demokrasi anlayışları bu. Yaklaşım tarzları ne yazık ki bu. Tüm dergilerinin kapaklarında bu konu var.