Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ak Saray'da düzenlenen ve güzellik uzmanlarının katıldığı "Güzel Bir Türkiye İçin Tabii ki Evet" programında konuştu. 16 Nisan'da yapılacak olan referandumda oylanacak anayasayı anlatan Erdoğan, 'evet' oyu istedi.

'DEVRİM YAPTIK'


"Bazı gerçekler var ki gözü olup görmeyenler, dili olup söymeleyenler olur" diyen Erdoğan  "14 yılda bu ülkede sessiz devrim yaptık. Bunu ben değil, bize saldıran batı söylüyor. Aldığımız Türkiye'yi geriye değil, ileri götürdük. 4 temel direk 'eğitim, sağlık, adalet, emniyet' dedik. Bütçemizin yarısını Milli Eğitim'e ayırdık. Çünkü her şey insan için. Vatandaşımızın derdiyle dertlenmez, o sorunu çözemezsek, bu hayat bize haram olsun" şeklinde konuştu.

Dün İstanbul Sarıyer'deki 'evet çadırı' ziyaretinin detaylarının anlatan Erdoğan "Dün bir hayır çadırına girdim. 'Niye hayır diyorsunuz' diye sordum. Çağdaş bir Türkiye için dediler. 'Neyiniz eksik' dedim. Cevap yok. Orada '3.köprüye neden Yavuz Sultan Selim ismini koydunuz, ayrımcılık yapıyorsunuz' dediler. Biz bu ismi senin düşündüğün gibi düşünerek vermedik. Biz milletimizin derdini çözemezsek bu hayat bize haram olsun. Kanal İstanbul'un hazırlıklarına başlıyoruz.16 Nisan sonrası daha güzel bir Türkiye olacak. Hak ve özgürlüklerde, demokraside daha güzel bir Türkiye olacak.'Yaşam koşullarımıza müdahale ediliyor' diyorlar. Hanginize müdahale edildi? 16 Nisan'a husumetin kör ettiği gözlerle değil, akıl gözüyle, gönül gözüyle bakan herkes bu güzellikleri görecektir." dedi.

ALKIŞLAR ARASINDA KARARNAME İMZASI


Erdoğan konuşmasının sonrasında Bakanlar Kurulu tarafından yasalaştırılan "Güzellik uzmanlarının tıbbı aletleri, tıp dışında kullanabilmelerini sağlayan kararnameyi" salonda bulunan güzellik uzmanlarının alkışları eşliğinde imzaladı.  Erdoğan'ın daveti üzerine bazı kadınlar da kürsüye çıkarak ona eşlik etti. Güvenlik uzmanlarından bazılarının ağladığı gözlendi.

 

KARARNAMENİN İÇERİĞİ


Türkiye'de Sağlık kuruluşu olmayan ve hekim tarafından görülmeyen ve hekimin nezaretinin olmadığı güzellik salonlarında IPL cihazlarının kullanımı yasaklanmıştı. Erdoğan'ın onaylayacağı Bakanlar Kurulu kararıyla güzellik uzmanlarına yeniden işyeri açma hakkı veriliyor.