İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

Yollar yürümekle aşınmaz bunlar yürüyerek aşındıracaklarını zannediyorlarsa mümkün değil. Hukukta böyle bir kaide yok. Yasalarda yok. Zira ortada bir vaka var. Nedir o? O vaka işte meşhur MİT TIRlarının özellikle Fetocu yargı mensupları tarafından ki şu anda onlar içeride onlar tarafından durdurularak servis edilmesi bu işin içinde rol alan kişinin bir başka meslektaşlarına attığı adım bunun neticesinde ciddi bir skandalın yaşandığı süreç var.

Bazı STK'ların kalkıp da yargının bu zatla ilgili verdiği karara adeta destek çıkıyormuş gibi anayasanın 138. maddesini çiğniyor olmasının hiçbir izahı yoktur. Yargı baskı altında kalırsa adaleti nasıl bekleyeceğiz. Yargıya baskı kusura bakmayın adaletin gelişini ne yapacağız. Elde adalet pankartları adaleti getirmez. Adaleti aramanın makamı parlamentodan nasıl bekleyeceğiz.

Ramazan ayında milleti sokağa dökmek suretiyle böyle bir yürüyüş doğru değil. Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişiminde Atatürk Havalimanı'na gelip oradan hemen bir araçla Bakırköy Belediye Başkanı'na sığınan kişi bir defa tankların üzerine çıkarım tankların önünde dururum derken o gece neyin üzerine çıktığı belli olmuştur.

[old_news_related_template title="Binali Yıldırım'dan ortak anlayış mesajı" desc="Başbakan Binali Yıldırım sorunların çözümü için adresi Meclis olarak gösterirken ortak anlayışla sorunların çözülebileceği mesajını verdi. Yıldırım'ın açıklaması öncesi ve sonrasında alınan yargı kararları dikkat çekiyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/binaliii.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/binali-yildirimdan-ortak-anlayis-mesaji-1899417/"]