Eylül ayının ortalarının geçmemize rağmen bunaltıcı sıcaklar kendini hissettirmeye devam ediyor. Hava sıcaklıkları birçok bölgede 30 derecenin üzerinde seyrederken vatandaşlar hava sıcaklıklarının ne zaman düşeceğini ve sonbaharın ne zaman kendini göstermeye başlayacağını merak ediyor.

HAFTA ORTASINDAN SONRA SONBAHAR GELİYOR

Meteoroloji verilerine göre hafta sonundan sonra hava sıcaklıklarının adım adım düşmesi bekleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan açıklamada, İstanbul'da çarşamba gününden sonra yağmur ve serin hava beklendiği belirtildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de yaptığı tahminlerde cuma günü havaların serinleyeceğini ve yağmurun kendini göstereceğini açıkladı.

AKOM HAFTA ORTASINI İŞARET ETTİ



CUMA GÜNÜ YAĞIŞLAR BAŞLIYOR

Hava sıcaklıklarının düşmesinin yanında hafta sonuna doğru yağmur da kendini gösterecek. İstanbul'da cuma günü sıcaklıklarda yaklaşık 5 derecelik düşüş ve sağanak yağış bekleniyor.

yagmur-sonbahar

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından  bugün yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Marmara'nın doğusu ile zamanla Doğu Anadolu'nun doğusu parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ağrı, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un doğu kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.