İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 39 ilçede, asayiş uygulaması düzenledi. Trafik, sokak denetimi, mekan kontrolü, tekne ve yat incelemesi olarak planlanan uygulama saat 20.00'de başladı.

FOTO: SOZCU FOTO: SOZCU


İlki Dr.Mustafa Çalışkan'ın talimatıyla 2015 yılında başlayan "Yeditepe Huzur" uygulamasının 28'incisi için 5 bin polis görevlendirildi.

FOTO: SOZCU FOTO: SOZCU


Asayiş, Çevik Kuvvet, Güvenlik,  Trafik,  Önleyici Hizmetler,  Güven Timleri,  Narko Suçlarla Mücadele,  Organize Suçlarla Mücadele,  Havacılık Şube Müdürlükleri ile Deniz Polisi ve İlçe ekiplerinin katıldığı uygulama 200 noktada gerçekleştirildi. İstanbul'un güvenliği için, kentte akşam görev yapan polisler, uygulama dışı bırakılarak rutin görevlerine devam etti.

FOTO: SOZCU FOTO: SOZCU


GBT TARAMASI YAPILDI

Uygulama için saat 19.00'da bir araya gelen ekipler, müdür ve amirlerinin talimatlarıyla, saat 20.00'de çalışma startı verdi. Şüpheli görülen,  yayalar ve araç sürücüleri durduruldu.

FOTO: SOZCU FOTO: SOZCU


Genel Bilgi Tarama Sistemi (GBT) sistemi üzerinden suç kayıtlarına bakılan şüphelilerin üstleri arandı. Haklarında yakalama kaydı bulunan yada üzerinde suç unsuruna rastlanan şüpheliler gözaltına alındı.

FOTO: SOZCU FOTO: SOZCU


Trafik ekipleri de durdurulana sürücülerin evraklarını inceledi. Evrak eksiği olan ve kurallara uymayan şüphelilere ceza kesildi.  "Deniz Polisi" de, özel tekne ve yatlarda GBT uygulaması yaptı.

FOTO: SOZCU FOTO: SOZCU


bolu Özel Harekat Polislerinin güvenlik önlemi aldığı uygulamada 32 ekipten oluşan 80 polis görev aldı. Şehrin giriş ve çıkış noktalarında oluşturulan uygulama noktalarında özellikle yabancı plakalı araçlar üzerinde çalışma yapıldı.


elazig “Türkiye Huzur-Güven” uygulaması yapıldı. Eş zamanlı huzur operasyonu Elazığ’da 531 polisin katılımıyla iki aşamalı gerçekleşti. İlk aşamada 17:30-19:30 saatleri arasında kent merkezinde eş zamanlı olarak umuma açık istirahat ve eğlence yerlerine baskın yapıldı. 228 umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde yapılan