İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nin (AKOM) internet sitesinde 'DİKKAT' başlığıyla yayınladığı uyarıda İstanbul'da bu akşam hızı 30-75 kilometreyi bulan fırtına ile aralıklı sağanak yağmur beklendiğini duyurmuştu.Ayrıca gece saatlerinde hava sıcaklığının 11 dereceye düşmesi beklendiği ve  metrekareye 10-20 kilogram yağış düşeceği tahmin edildiği bilgisi verilmişti.

Beklenen sağanak yağmur İstanbul'da akşam saatlerinde etkisini göstermeye başladı.

Hafta başında hava soğuyacak


Haftalık hava tahminine de yer verilen duyuruda sıcaklıklarının hafta başından itibaren hissedilir derecede azalacağı ve mevsim normalleri civarına düşeceği kaydedildi. Buna göre pazartesi günü hava sıcaklığının 6-9 derece, parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu olması bekleniyor. Salı ve çarşamba günü de aralıklı yağmur öngörülüyor. Perşembe günü de hava sıcaklığının 2-5 dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor.

AKOM'un İnternet sitesinde 'DİKKAT' başlığıyla yayınlanan uyarı AKOM'un İnternet sitesinde 'DİKKAT' başlığıyla yayınlanan uyarı


Meteoroloji de uyardı


Meteoroloji Genel Müdürlüğü pazar günü için yaptığı uyarıda İstanbul'da kuvvetli sağanak yağışın beklendiğini açıklamıştı. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "17 Aralık Pazar günü akşam saatlerinden itibaren görülecek olan sağanak yağışların, il genelinde kuvvetli (30-50 kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.