Milli Eğitim Bakanlığı’nın TÜBİTAK işbirliği ile düzenlediği 11’inci Uluslararası Robot Yarışması 10-12 Mayıs’ta Konya Uluslararası Spor ve Kongre Merkezi’nde yapılacak.

Semazen ROBOTLAR birbiriyle yarışacak Yarışmacılar, robotlara sema yaptırarak jüriyi etkilemeye çalışacak. Yarışmada insansız hava araçları ile insansı robotlar kategorileri de var. Semazen ROBOTLAR birbiriyle yarışacak
Yarışmacılar, robotlara sema yaptırarak jüriyi etkilemeye çalışacak. Yarışmada insansız hava araçları ile insansı robotlar kategorileri de var.


Yarışmanın teması ‘Mevlana’; sloganı ise “Ahican Hoşgörü Kenti Konya” olarak belirlendi. Yarışmada lise ve üniversite öğrencileri tarafından geliştirilen robotlar, kendi etraflarında dönerek sema gösterisi yapacak. 12 farklı kategoride düzenlenecek yarışmaya 3 binin üzerinde yarışmacının katılması bekleniyor. Yarışma için katılımcıların dışında 10 binin üzerinde seyircinin de Konya’ya gitmesi bekleniyor. Bu organizasyon için Milli Eğitim Bakanlığı’nın ayırdığı bütçe ise tam 1 milyon TL.

2

TÜBİTAK tespih çeken robotu fuara kabul etmişti

Şanlıurfalı bir lise öğrencisinin tasarladığı ‘tespih çeken robot’ geçen ay TÜBİTAK tarafından bilim fuarına kabul edilmişti.