Gaziantep'ten uçakla İstanbul'a dönen iş adamı Kavala'ya, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Atatürk Havalimanı'nda gözaltı işlemi yapıldı. Peki Osman Kavala kimdir? İşte ayrıntılar... Daha sonra Kavala, İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine getirildi. Kavala grubunda yönetici olarak çalışan Osman Kavala, babası Mehmet Kavala'nın vefatından sonra yönetici olmuş ve çeşitli toplumsal kuruluşlarda yönetim kurulu üyeliği yapmıştı.

Olayın ardından Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri Twitter'dan paylaştığı mesajda "Osman Kavala'nın İstanbul'da gözaltına alınması çok rahatsız edici. Avrupa Parlamentosu'nda serbest bırakılması için acil çağrı başlatılmasını teklif edeceğim" dedi. Kavala, sivil toplum çalışmalarıyla biliniyordu.

OSMAN KAVALA KİMDİR?

1957 Paris doğumlu olan Kavala, İstanbul Robert Lisesi'ni bitirdikten sonra Manchester Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun oldu. Babası Mehmet Kavala'nın 1982 yılında vefat etmesinin ardından, Kavala Grubu'nda yönetici olarak çalışmaya başlayan Osman Kavala, Türk-Polonya İş Konseyi, Türk-Yunan İş Konseyi, Center for Democracy in Southeast Europe (Güneydoğu Avrupa'da Demokrasi Merkezi) gibi çeşitli iş ve toplumsal kuruluşların Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu.

[old_news_related_template title="Osman Kavala gözaltına alındı" desc="İş adamı Osman Kavala, Gaziantep dönüşü Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındı. Olayın ardından Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri Twitter'dan paylaştığı mesajda 'Osman Kavala'nın İstanbul'da gözaltına alınması çok rahatsız edici. Avrupa Parlamentosu'nda serbest bırakılması için acil çağrı başlatılmasını teklif edeceğim' dedi. Kavala, sivil toplum çalışmalarıyla biliniyordu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/osman-kavala.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/osman-kavala-gozaltina-alindi-son-dakika-haberleri-2054899/"]