Sigorta şirketlerinin suistimal edilmesi kuşkusuz primlerin de yükselmesine sebep oluyor. İşte bu suistimallerden birisi güvenlik kameralarına yakalandı. Görüntülerde iki sürücü aynı istikamette arka arkaya ilerliyor. Önce araçlarını durdurup plan yapan sürücüler sonra araçların yönünü değiştirerek olaya kaza süsü veriyor. Yerlere biraz da cam parçaları serpen sürücüler, fotoğrafları da çektikten sonra sigorta şirketini arayıp “kaza yaptık” diyor.


EKSPER OYUNU BOZDU


İşte bu 'sigorta primi parodisi' kazanın oluş şeklinden şüphelenen sigorta şirketinin olay yerine bilirkişi yollamasıyla ortaya çıktı. Kaza mahalinin yakınındaki bir fabrikayı gören bilirkişi, buradan aldığı fabrikanın güvenlik kamerasını inceledi. Ve kaza mizanseni deşifre oldu. Sürücülerin gerçek kazadan bir kaç gün sonra sigorta yaptıkları tahmin ediliyor. Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından iki aracın sürücüsü de sigorta şirketine feragatname verdi.

SİGORTA PRİMLERİ YÜKSELiYOR OLAN DÜRÜST SÜRÜCÜLERİN PARASINA OLUYOR


Yani tüm haklarından vazgeçtiler.  Uzmanlar, nitelikli dolandırıcılık kapsamına giren bu yöntemin sıklıkla yapıldığına ve tarz kurmacalar yüzünden de sigorta primlerinin yükseldiğine dikkat çekiyor.