BOLU'da engelli gençler, 'Engeliler Haftası' etkinlikleri kapsamında 1 günlüğüne temsili askerlik yaparak tezkere almanın heyecanını yaşadı.
Bolu 2'nci Komando Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen temsili askerlik törenine Vali Aydın Baruş, Komando Tugay Komutanı Kurmay Albay Muammer Alper, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Güzel, engelliler, aileleri katıldı.
Törende, 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatı'na 2'nci Komando Tugayı'ndan katılan bölüğün askerleri de yer aldı. Harekatta Üsteğmen rütbesiyle görev alan ve Albay olarak emekli olan Mustafa Başel ve askerleri, engelli askerlerin heyecanına ortak oldu.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından engelli askerler Türk Bayrağı ve silahların üzerine ellerini koyarak yemin etti. Temsili askerlik uygulamasına katılan erler adına Ahmet Cengiz, duygu ve düşüncelerini paylaştı, ardından yaş kütüğüne plaket çaktı. Engelli askerlerin Komando Andı’nı hep birlikte söylemelerinin ardından geçiş töreni yapıldı. Ardından engelli askerler tezkerelerini aldı.


 

DHA