Cumhurbaşkanlığı Cumhuriyetçiler partisi adayı François Fillon, Cumhurbaşkanı François Hollande'ı "Avrupa ile dayanışma içinde olmamakla" suçlarken Türkiye karşıtlığı ile bilinen aşırı sağcı Nicolas Dupont-Aignan, "Çırak diktatör için yapılan bu toplantıya izin verildiği için Fransa adına utanıyorum" dedi.

[old_news_related_template title="Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Fransa'da" desc="Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, referandum çalışmaları kapsamında gurbetçi vatandaşlarla buluşmak için Fransa'ya gitti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/03/cavusoglu-880-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/disisleri-bakani-cavusoglu-fransada-1729027/"]

Fransa'nın Sağcı ve aşırı sağcı partileri hep bir ağızdan "Fransa için utanç verici bu toplantıya müsaade eden Cumhurbaşkanı François Hollande'ın bir an evvel cumhurbaşkanlığı koltuğundan uzaklaşması gerekiyor" açıklamasını yaptılar.

FRANSA, TÜRKİYE VE HOLLANDA'YI SOĞUKKANLILIĞA DAVET ETTİ

Öte yandan Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, Türkiye ve Hollanda'yı soğukkanlı davranmaya davet etti.

Almanya, Avusturya, Hollanda ve İsveç'te yasaklanan seçim mitingleri sonrası özellikle Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan diplomatik gerilimden sonra bugün bir açıklama yapan Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, tarafları "daha sorumlu davranmaya" çağırdı.

Türk yetkililere de seslenen Fransa Dışişleri Bakanı "Tansiyonu yükseltecek provokasyonlardan kaçınmak gerekiyor" dedi.

DHA