İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın 22 Eylül’de istifa etmesinin ardından yeni belediye başkanı bugün seçim yapıldı.

CHP'nin adayı Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu (solda) AKP'nin adayı ise Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal. (Ssağda) CHP'nin adayı Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu (solda) AKP'nin adayı ise Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal. (Sağda)


CHP, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu göstermişti. AKP’nin adayı da bugün belli oldu. AKP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, İBB Başkanlığı koltuğu için Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ı aday gösterdiklerini duyurdu.

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ

SEÇİM GERGİN BAŞLADI


Tüm üyeler seçim için İBB'nin Meclis salonuna girdi. Bu esnada ise protokolde kendilerine yer ayrılmayan CHP'li milletvekilleriyle AKP'liler arasında tartışma çıktı.

ibbgerginlik8801
İtişmeye kadar varan tartışma daha sonra yatıştırıldı. AKP ve CHP İl başkanları tartışmanın ardından protokole oturdu.

FOTO:SÖZCÜ Kısa süreli gerginliğin ardından CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ile AKP İstanbul İl Başkanı Selim Temurci yan yana oturdu. FOTO:SÖZCÜ Kısa süreli gerginliğin ardından CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ile AKP İstanbul İl Başkanı Selim Temurci yan yana oturdu.


İLK TURDA BAŞKAN SEÇİLEMEDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) başkanlık seçiminde ilk tur oylama tamamlandı. Birinci turda açılan zarf sayısı 307 oldu. İki oy geçersiz sayılırken AKP'nin adayı Mevlüt Uysal 179, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu 126 oy aldı. Böylece birinci tur oy verme işlemi tamamlandı. Sonuçlar neticesinde ikinci tur oylamaya geçildi.

 

2. TURDA DA BAŞKAN SEÇİLEMEDİ

İkinci turda da AKP'nin adayı Mevlüt Uysal 179, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu 128 oy aldı.

resimid_4004928

İlk iki turda adaylardan biri, Meclis üyelerinin 3'te 2 çoğunluğunun oyunu alamadığı için üçüncü tur oylamaya geçildi.

resimid_4004825

YENİ BAŞKAN BELLİ OLDU

Üçüncü turda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni başkanı belli oldu. Mevlüt Uysal 179 oy alarak  yeni belediye başkanı oldu.

YENİ İBB BAŞKANI'NDAN İLK AÇIKLAMA

Kadir Topbaş'ın yerine seçilen Mevlüt Uysal, ilk açıklamasını yaptı. Seçim sonucunun İstanbul ve Türkiye adına hayırlı olmasını dileyen Uysal sözlerine şöyle devam etti:

"ONURLU OLDUĞU KADAR MESULİYETLİ BİR GÖREV"

Bu seçimde şahsımı Büyükşehir Belediye Başkanı yaptınız. Ülkemiz adına, İstanbul adına hayırlı olsun diyorum. Tabi şahsım adına da hayırlısı olsun diyorum. Bu başkanlık benim için onurlu olduğu kadar da mesuliyetli bir görev. Bu onurlu göreve layık olmaya çalışacağım. İnşallah İstanbullu'lar bizleri seçerken oy verdiler.

"İNŞALLAH İSTANBULLULARA MAHÇUP OLMAYIZ"

Şahsım adına, inşallah İstanbullu'lara mahçup olmayız diyorum. Başta aday gösterilmem de teşkilatımız canı gönülden teşekkür ediyorum. Yine genel başkanımız, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1994 ylında İstanbul Belediye Başkanı olarak bir çığır açtı. Eğer şu anda İstanbul'a gelenler güzel bir İstanbul'dan bahsediyorsa onun eseridir. Kendisine şükranlarımı sunuyorum.
resimid_4004826