Karadeniz'de İstanbul Kilyos sahiline 18 deniz mili uzaklıkta saat 12:00 sıralarında meydana gelen olayda, Liman isimli Rus savaş gemisi ile Togo bayraklı Youzarsif H isimli, hayvan taşıyan yük gemisi çarpıştı. Kaza ihbarı üzerine bölgeye sahil güvenlik ve kurtarma ekipleri sevk edildi.

kilyos-ortaKıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Rus savaş gemisindeki  78 personelin tamamının kurtarıldığını açıkladı.

[caption id="attachment_1818991" align="aligncenter" width="756"]FOTO:DHA - Liman isimli Rus askeri gemisinin önceden kaydedilmiş bir görseli. FOTO:DHA - Liman isimli Rus askeri gemisinin önceden kaydedilmiş bir görseli.[/caption]

GEMİ BATTI!

İlerleyen dakikalarda ise Rus savaş gemisinin denize gömüldüğü öğrenildi. Bölgede yoğun sis olduğu bildiriliyor.

[caption id="attachment_1818970" align="aligncenter" width="800"]Rus Savaş gemisinin çarpıştığı yük gemisi... Rus Savaş gemisinin çarpıştığı Togo bayraklı Youzarsif isimli yük gemisi...[/caption]

KARADENİZ'DE  BÜYÜK YARDIMLAŞMA


Kaza haberinin ardından Türk Deniz Kuvvetleri'nin İstanbul Boğazındaki gemileri ile Sahil Güvenliğe Komutanlığına bağlı gemiler ve Kıyı Emiti'ne bağlı KIYEM 3, KIYEM 8 botları ve KURTARMA 3 romörkörünün anında bölgeye intikal ettiği ortaya çıktı.  Ayrıca Karadeniz'den İstanbul Boğazı'na girmek için bekleyen yük gemileri MV BARON, MV MED, MV MOTHER gemilerinin de yardıma gittiği ve denizde büyük bir yardımlaşma yaşandığı öğrenidi. Öte yandan gemi seyir sistemine göre; yük gemisinin Romanya'dan kalktığı ve Suudi Arabistan'a gittiği gözlendi.

resimid_3384410

KIYI EMNİYETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA


Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nce Karadeniz'deki gemi kazasıyla ilgili yapılan açıklamada, Liman isimli Rus askeri gemisinin battığı, 78 personelinin ise tahliye edildiği bildirildi. Açıklama şöyle: "27.04.2017 tarihinde “LİMAN" isimli Rus bayraklı askeri gemi ile TOGO bayraklı “YOUZARSIF H" adlı geminin çatıştığı bilgisi alınmıştır.Derhal, İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri tarafından seyir, can, mal ve çevre emniyetini teminen, Kurtarma 3 römorkörümüz ile KIYEM 3, KIYI EMNİYETİ 8 ve KIYI EMNİYETİ 6 hızlı tahlisiye botlarımız olay mahalline sevk edilmiştir. LİMAN isimli Rus askeri gemisinde bulunan 78 personelden 37'si KIYI EMNİYETİ 8, 26'sı KIYEM 3 ve 15'i YOUZARSIF H gemisi tarafından alınmış olup, tüm personel tahliye edilmiştir. 14.48 itibariyle “LİMAN" isimli Rus askeri gemisinin battığı rapor edilmiştir."

resimid_3384411