Meteoroloji Genel Müdürlüğü beş şehir için kuvvetli sağanak yağış uyarısı yaptı ve sel, su baskınları konusunda uyardı. Meteoroloji'nin Rize, Trabzon, Giresun, Antalya ve Burdur için yayınladığı uyarıda sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacağı ve yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

İSTANBUL 15 DERECE BİRDEN SERİNLEDİ!

Adım adım düşen sıcaklıklar ve bulutlu günler sonbaharı iyiden iyiye hissettiriyor.İstanbul'da hava sıcaklığı 15 derece birden düştü. İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan yağmur bu sabahta etkili oldu. Taksim'de yağmura hazırlıksız yakalananlar ıslandı, yanlarında şemsiye taşıyanlar ise şemsiyelerini açarak yağmurdan korundu. Dün hava sıcaklığının  Üsküdar'da 27, Kadıköy'de 26, Florya'da ise 25.8 derece olarak ölçüldüğü İstanbul'da bugün sıcaklık 12 derece.

TÜM YURTTA SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ; Marmara'nın doğusu, Ege, Batı ve Orta Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Bursa, Balıkesir, Adana, Osmaniye, Hatay'ın kıyı kesimleri ile Konya'nın kuzey kesimleri ve Sivas çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (51-75 Kg/m2), Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yerel kuvvetli (21-50 Km/sa) olması bekleniyor. Batı bölgelerde 4 ile 6 derece azalacağı, Orta ve Doğu Karadeniz'de 3 ile 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

 

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA HAVA NASIL OLACAK?

hava-durumu-5-gunluk