Dünyanın en prestijli organizasyonlarından biri olan, gastronomi oskarlarının verildiği yarışma Bocuse d’Or’un Türkiye ayağı bugün İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılıyor. Günün birincisi, Türkiye’yi Avrupa’daki Bocuse d’Or’da temsil etme hakkı kazanacak… 

15-2


Tüm dünyada ses getiriyor

Bu sene otuzuncu yaşını kutlamanın haklı gururunu taşıyan Bocuse d’Or, ülkemizde üçüncü kez yapılıyor. Zorlu bir jüriden geçip başarılı olacak ve günün kazananı olacak kişi, Türkiye’yi Avrupa’da temsil edecek. Organizasyonunun tüm Avrupa finallerine giden biri olarak, finallerde seyircinin adeta bir futbol maçı seyreder gibi coşkulu olduğuna defalarca şahit oldum.

sirha-lyonda-sefler-butun-yeteneklerini-sergiledi-2

Başarılı şeflerle tanışma imkanı

Başta başkan Rudolf Van Nunen olmak üzere, Türkiye’nin değerli şeflerinden oluşan jüri, Bocuse d’Or finalistimizi seçecek. Bu sırada  etkinlik alanında olursanız, siz de Türkiye’nin başarılı şefleriyle tanışma imkanı bulabilir, ünlü isimlerle sohbet edebilirsiniz.

sirha-lyon-5

sirha-lyonda-buz-ve-tatlinin-en-ilginc-sentezleri-2

sirha-lyon-10

Dileğim…

Bu yarışmanın tüm dünyada ne kadar önemsendiğini ve çoğu ülkenin maddi ve manevi olarak bu konuda devlet tarafından ne kadar desteklendiğini biliyorum. Bunları bildiğim için de, “Keşke Türkiye’de bu yarışmanın farkındalığının artırılmasını biraz daha sağlayabilsek” diyorum.