Kardak kayalıklarına 2 mil uzaklıkta bulunan Çatalada'ya inşa edilecek gözetleme kulesi için Gümüşlük sahiline iş makineleri yanaştı. Kardak kayalıklarını 24 saat izleyecek olan Türk askeri için Çatalada'ya kule inşa edilecek. Yaklaşık 2 yıl önce projesi tamamlanan ve geçtiğimiz günlerde ise ihalesi yapılan gözetleme kulesi için deniz araçlarıyla adaya iş makineleri taşınacak.

[old_news_related_template title="Türk-Yunan savaş gemileri Kardak kayalıklarından ayrılmadı" desc="Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin Türk karasularına girmesi ile Kardak kayalıklarında başlayan gerginliğin ardından Türk Sahil Güvenlik ekipleri ve Türk savaş gemilerinin kayalıklardaki bekleyişi bugün de sürüyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/kardak-1_16_9_1518602237.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/turk-savas-gemileri-kardak-kayaliklarindan-ayrilmadi-2219972/"]

Bugün öğlen saatlerinde Gümüşlük sahiline gelen deniz aracı, iş makinelerini adaya taşımak için koya yanaştı. İş makineleri de koya gelerek Çatalada'ya gitmek üzere hazırlandı. Fırtınalı havanın sona ermesinin ardından adada çalışmaların başlayacağı öğrenildi.

resimid_4595220

Yasadışı göçlerin geçişini, sınır ihlallerinin yapılmasını engellemek amaçlı kurulacak olan kulede bulunacak olan kameralarla Kardak kayalıkları da 24 saat izlenebilecek.

İHA

resimid_4595221

[old_news_related_template title="Son Dakika... Dışişleri'nden Yunanistan'la Kardak gerilimine ilişkin açıklama" desc="Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'Protesto girişiminde bulunulduğu iddiası çarpıtmadır. Tehlikeli hareketlere son verilsin. Yunan tarafı kamuoyunu yanıltmaktadır. Hasmane tasarrufa müsammaha göstermeyeceğiz' ifadeleri kullanıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/disisleri-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-disislerinden-yunanistanla-kardak-gerilimine-iliskin-aciklama-2218644/"]