Cumhuriyet Halk Partisi’nde, Cemal Canpolat’ın yerine dün seçilen Canan Kaftancıoğlu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

resimid_4448390

 

Edinilen bilgiye göre, Kaftancıoğlu'nun sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarda terör propagandası yaptığı iddia edilerek ihbarda bulunuldu.

[old_news_related_template title="CHP İstanbul’da başkanlık yarışı sonuçlandı" desc="Büyük bir heyecana sahne olan CHP 36. Olağan İstanbul İl Kongresi sona erdi. Cemal Canpolat ile Canan Kaftancıoğlu'nun yarıştığı, ara ara tansiyonun yükseldiği, ufak çaplı gerginliğin yaşandığı kongrede CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve başkan adayları birer konuşma yaptı. Oy sayımının ardından 325 delegenin oyunu alan Canan Kaftancıoğlu CHP İstanbul İl Başkanı seçilirken, Cemal Canpolat 318 oyda kaldı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/resimid_4448389.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/chp-istanbulda-baskanlik-yarisi-2172593/"]

 

Söz konusu paylaşımları incelemeye alan başsavcılık, paylaşılan tweetleri tutanak altına alarak Kaftancıoğlu hakkında soruşturma başlattı.

resimid_4448392

CHP il Başkanı Kaftancıoğlu hakkında, "PKK ve DHKP-C propagandası", "Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve kurumlarını aşağılamak", "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlarından soruşturma başlatıldığı belirtildi.

KAPTANCIOĞLU SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN PAYLAŞIMLARDA BULUNDU

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açtığı soruşmanın ardından Canan Kaftancıoğlu, Twitter hesabından açıklama yaptı.

ck

Kaftanoğlu açıklamasında, "Bir doktor ve bir anneyim. Bütün yaşamımı insan hakları mücadelesine adamış biri olarak daima terörü ve terör örgütlerini lanetledim! Tüm amacım ve çalışmalarım Türkiye Cumhuriyeti devletini yüceltmek olup saraya dair eleştirilerim de bu sorumlulukladır" ifadelerini kullandı.

ckk

Kaftanoğlu ayrıca, "Gerek şahsım, gerek partimle ilgili karalama kampanyası yürüten herkesle yargı önünde hesaplaşacağım" ifadelerinde bir paylaşımda daha bulundu.