Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli cildiye uzmanlarından "Kolsuz Agop" olarak tanınan Prof. Dr. Agop Kotoğyan için İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde tören düzenlendi.

agop-1

79 yaşında hayatını kaybeden Agop Kotoğyan için düzenlenen törene ailesinin yanısıra  Sağlık Bakanı Ahmet Demircan da katıldı.

13 Şubat Salı Günü hayatını kaybeden Profesör Dr. Agop Kotoğyan için Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Başhekimlik binası önünde tören düzenlendi. Aile yakınları ve mesai arkadaşlarının katıldığı törende Kotoğyan’ın torunları Aksel ve Ares Voskeriçyan dedesinin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Bir kolu olmadığı için 'Kolsuz Agop' olarak tanınan ünlü dermatoloji doktoru Profesör Agop Kotoğyan 13 Şubat Salı günü karaciğer kanserinden hayatını kaybetmişti. Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli cilt uzmanları arasında gösterilen Dr. Agop Kotoğyan için uzun yıllar görev yaptığı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Başhekimlik binası önünde tören düzenlendi. Törene; Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Kotoğyan'ın Eşi Suzan Kotoğyan, Oğlu Garen Kotoğyan, Kızı Darpin ve Damadı Alen Voskeriçyan, Torunları Aksel ve Ares Voskeriçyan, Kız Kardeşleri Oremsima Kotoğyan ve Maryam Gülgün olmak üzere çok sayıda mesai arkadaşı ve sevenleri katıldı.

"BU COĞRAFYANIN İNSANIYDI"

kolsuz-agop

Törende konuşan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, “Bugün burada değerli bir meslek büyüğümüz Agop Kotoğyan hocayı ahirete yolcu etmek üzere bir aradayız. Agop hocayı hayatında şahsen tanımak nasip olmadı. Agop hoca bu coğrafyanın insanıydı, bu medeniyet havzasının insanıydı ve o duruşunu da ömrünün sonuna kadar göstermiş bir tıp büyüğümüz. Hayatını etik değerler üzerine kurmuş bir insan. Bilime büyük hizmetler vermiş bir bilim adamı. İnsanın ölümü biyolojik olarak ölümüyle sınırlı değil. İnsanın gerçek ölümü unutulduğu zamandır. Agop hoca ömrünü uzatmış bir insan, Agop hoca hayırla yad edilecek, anılacak her zaman. Bu kısa ömürle sınırlı bir ömür bırakmıyor geriye yüzyılları aşacak bir hatırlanma potansiyeliyle aramızdan ayrılıyor. Kederli ailesi ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Agop hocaya iyi yolculuklar diliyorum” diye konuştu.

agop-2

Agop Kotoğyan’ın Oğlu Garen Kotoğyan, Törene tüm katılanlara teşekkür ettiğini belirterek, “Buraya Prof. Dr. Agop Kotoğyan’ı anmaya gelen Sağlık Bakanımız Ahmet Demircan’a, Sağlık Müsteşarı Eyüp Gümüş’e, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’e, siz değerli misafirlere şahsım ve ailem adına teşekkür ederim” dedi.

“HASTALARDAN TİKSİNMEMEYİ AGOP HOCADAN ÖĞRENDİM”

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Zekai Kutlubay ise, “Hastadan tiksinmemem gerektiğini ben Agop hocadan öğrendim. Asistan olduğum zaman bir şey danışmak için Agop hocanın odasına girdim. Agop hocam ayak mantarı olan bir hastayı muayene ediyor. Hastanın mantardan dolayı ayak parmaklarının arası soyulmuş, tahriş olmuş. Agop Hocam hastanın ayağını aldı, dizinin üzerine koydu ve tırnağıyla hastanın mantarlı ayağını temizledi. İlacını yazdı ve gönderdi. Koskoca Agop hocanın bu şekilde davranması bana çok iyi bir ders oldu. Bundan sonra bana gelen hastalara bulaşıcı olmadığı sürece temas etmeyi, dokunmayı ondan öğrendim” ifadelerini kullandı.

Agop Kotoğyan, yarın Zeytinburnu'nda bulunan Balıklı Rum Ermeni Mezarlığı'na defnedilecek.

resimid_4600367

DHA/İHA

[old_news_related_template title="Efsane doktor 'Kolsuz Agop' hayatını kaybetti! Kolsuz Agop kimdir? İşte Kolsuz Agop'un hayatı..." desc="Ünlü dermatolog Prof. Doktor Agop Kotoğyan, hayatını kaybetti. Acı haber sonrası Sözcü'ye konuşan eşi Suzan Kotoğyan, uzun süredir Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören eşini sabaha karşı kaybettiklerini söyledi. Acılı eş, 'Uzun süredir tedavi görüyordu. Acımız büyük. Cumartesi günü Agop'u törenle uğurlayacağız' dedi. Kolsuz Agop adıyla tanınan kıymetli dermatolog Prof. Dr. Agop Kotoğyan'ın hayat hikayesi de dikkat çekiyor. Kolsuz Agop kimdir? İşte hayatı..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/02/1-128.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/efsane-doktor-kolsuz-agop-hayatini-kaybetti-kolsuz-agop-kimdir-2217106/"]

[old_news_related_template title="Uğur Dündar efsane doktoru yazmıştı... İşte 'Kolsuz Agop'un hayatına dair bilinmeyenler!" desc="Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli cilt uzmanlarından Prof. Dr. Agop Kotoğyan bilinen adıyla Kolsuz Agop bugün yaşamını yitirdi. Ölümünden aylar önce duayen gazeteci ve yazarımız Uğur Dündar Kolsuz Agop'u köşesine taşmıştı" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/02/1-129.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/ugur-dundar-efsane-doktoru-yazmisti-2217193/"]