Bu ilk değil. Son da olmayacak. Bu yeni değil, hep yapılageldi. Dünyada Türkler Anadolu’ya ulaşıp burayı yurt edindikten sonra “Türkün defterini dürmek” isteyen çok insan, çok lider, çok komutan, çok devlet çıktı.
Haçlı seferi ile başladılar.
Ortaçağ’ın papaları.
Eflak ayaklanmaları.
Boğdan bağımsızlığı.
Bulgaristan olayları.
Mısır’ın işgali.
Rusya’nın Yeşilköy’e inmesi.
Kırım Savaşı.
19. yüzyılda İngiltere Başbakanı Gladston’un  “büyük oyunu” sahneye koymasıyla İngiliz, Fransız emperyalizminin en kıyıcı savaş gemilerinin Çanakkale’ye dayanması. Hemen hepsinin hedefi;  “Türkü geldiği yere geri göndermek” üzerineydi.
Başaramadılar.
Türkiye, tek vatanımızdır.
Orta Asya’nın bozkırlarında uslu uslu oturacağına, sürekli Batı’ya akan, Anadolu’nun  uygarlıklarından bir şeyler kapan, Batı’dan aldıklarını kendi öz mayasında birleştirip kabından taşan bizi nedense bir türlü kabullenemediler.

* * *

Sonra yine devam etti.
ABD’nin Eisenhower’ından Nixon’ına, İngiltere’nin  MacMillan’ından Thatcher’ına, NATO genel sekreterlerinden, AB’nin dönem başkanına kadar “Türk dostu”  görünümlüler de dahil tamamı “bu topraklarda Türkleri devamlı huzursuz tutmak” yolu izlediler.
Devamlı huzursuz
Devamlı bağımlı.
Yine aynı yöntem:
Rusya’dan...
Fransa’dan...
Pahalı fiyata füze satıyorlar.
Suriye sınırından başlayıp, güneydoğuda Irak sınırı ve Fırat vadisi boyunca  ABD’nin üstün silahlarıyla donatılmış  30 bin kişilik orduyu, Türkiye’ye karşı “sınır gücü” adı altında kuruyorlar.
Sonra bir bakarsın!
Roma’ya bile çağırırlar.
Papa ile de görüştürürler.

* * *

Bunları önceden bilmez ve Batı emperyalizminin bizi bu topraklarda “sürekli huzursuz etmeye teşne”  durduğunu unutursan “tutarsızlıklara” mahkum olursun.
Erdoğan, ABD oyununa geldi.
Suriye’nin iç işine karıştık.
Rusya, denklemi değiştirdi.
Suriye’de oyun kurucu oldu.
PYD ve YPG’ yi  4 bin TIR dolusu silah vererek sadece ABD değil Rusya’da destekler oldu. Rus general ile YPG sözcüsü ortak basın toplantısı bile yaptılar.  Esad,  yerinde kaldı. Şam rejimi, kendini hızla toparladı. Esad’ın ordusu, Rusların havadan desteğiyle çok geniş alanda kontrolü eline geçirdi. Suriye iç savaşının en ağır yükünü mülteci akınıyla biz çektik.
Şu sonuca bak:
ABD ile Türkiye, başlangıçta Suriye’nin iç işine karışıp Esad’ı devirmek için birlikte yola çıktılar, şimdi birbiriyle çatışacak ve belki de savaşacak noktaya geldiler.
Bu sonuç!
BOP yüzünden oldu.
Unuttuk, gitti.
Daha Suriye iç savaşı başlamamıştı ABD Silahlı Kuvvetleri dergisinde  “Türkiye’yi de bölünmüş gösteren” bir harita yayınlandı. BOP’un eş başkanı ise Erdoğan’dı. Olanları, önceden görmesi gerekirdi.

* * *

Son söz:
Türkiye bizim vatanımızdır.
Vazgeçilmez vatanımızdır.
Hep bilinçli olmak.
Hep uyanık olmak.
Hep akıllı olmak.
Hep güçlü olmak.
Hep uygar olmak.
Hep çağdaş olmak.
Hep ahlaklı olmak.
Hep demokrat olmak.
Hep laik olmak.
Oy artırmak için ümmetçi, düşen oyları yükseltmek için milliyetçi olmak değil hep tutarlı olmak...
Zorundayız.