Dünyanın en hayırlı evlatları kimdir derseniz... Türk basınıdır!

*

Her yıl mayıs ayının ikinci pazarı cefakar analara methiyeler düzerler, her haziranın üçüncü pazarı vefakar babaları yere göğe sığdıramazlar. Adettir. Hiç ıskalamazlar.

*

Canım annem
Kanatsız meleğim
Sırtımı yasladığım kocaman yürekli babam filan.

*

Maksat?
Damardan duygu laga lugası yapıp, büyüklerine ne kadar da saygılı evlatlar olduklarını göstermeye çalışırlar.

*

E dün baktım...
Hiçbir gazeteci ana babasını hatırlamamış.

*

Halbuki tam ana-baba günüydü.
Emekli zamları açıklandı.

*

Kanatsız meleğe 50 lira verdiler.
Şefkat dağı anca 60 lira aldı.

*

Bu ülkenin evlatları’nın bu ülkenin ana-babaları’na reva gördüğü para bu... Günlük iki lira.

*

İnsan bu parayı sadaka diye verirken bile utanır.
Utanmadıkları gibi, “yuh be kardeşim” diyeceğine “emekliye zam müjdesi” diye yazan yavşak bile çıktı.

*

Yaşıyorsa sorun... Hiç çalışmayan baba en az 30 yıl ter akıtmıştır. Kimi kaynakçı, kimi şoför, kimi madenci, kimi boyacı, binlerce gün prim ödediler, ömür tükettiler. Belki istediler ama, bordro yüzünden tek kuruş bile kaçıramadılar, maaşı almadan vergiyi ödediler. Bu devlet iyi kötü hâlâ ayakta durabiliyorsa, onların sayesinde duruyor.

*

Kendinize bakın...
Çoluk çocuk büyütüyoruz.
Ne kadar zor olduğunu görüyoruz.
Bu mudur ana babalık hakları?

*

Eminim, dalgası tıkırında olan bazı yalakalar bu satırları okuyunca ağız burun kıvıracaktır, “popülizm yapma, devletin gelir gider dengesini bozamayız, bütçe şartlarını gözönüne almalıyız, matematiksel gerçek bu değil mi?” diyecektir.

*

Yüzsüz yüzsüz bunu soran ahlaksıza sorarım...
Emekli mi bozuyor devletin bütçe dengesini?

*

Suriyelilere şimdilik 30 milyar dolar ödenmedi mi? Gazze’ye şimdilik gönderdiğimiz para 2 milyar doları geçmedi mi? Şeriatçı Mursi’nin cumhurbaşkanı seçildiği dönemde Mısır’daki Müslüman Kardeşler’e ödediğimiz tiko para 2 milyar dolar değil mi? Somali, Burkina Faso, Sierra Leone, Liberya, Sudan... Türkiye’nin Afrika ülkelerine sadece bir yılda ödediği para 6 milyar doları aşmadı mı? Dünyanın 170 ülkesine para saçmıyor muyuz, son beş yılda sebil gibi dağıttığımız para 21 milyar dolardan fazla değil mi? Teee ABD’nin Oregon eyaletinde yaşayan kızılderili kabilelerine bile 200 bin dolar vermedik mi? Elaleme para savurma konusunda petrol zengini Arap ülkelerine tur bindirmedik mi, dünyanın en zengin ülkeleri ABD, Kanada, Japonya’yı açık farkla geride bırakmadık mı, küresel maddi yardım raporunda “en cömert ülke” seçilmedik mi? Sorma ver parası... Asrın liderimiz her yıl örtülü ödenekten tek başına 2 milyar liradan fazla harcamıyor mu? Sayın bakanlarımız bir yıl içinde sadece pasta ve çiçeğe 1 milyar lira dökmüyor mu?

*

Geçmediğimiz köprü, girmediğimiz tünel, yatmadığımız hastane için, garanti verdikleri yandaş müteahhitlerin cebine, sırf bu yıl için fazladan 6 milyar lira koymuyorlar mı?

*

Hayırsever Rıza beyin tek başına çaldığı para 3 milyar doların üstünde değil mi? Ayakkabı kutusu hırsızlığı nedeniyle muhtemelen 10 milyar dolar ceza ödemeyecek miyiz? Zafer Çağlayan’ın benzin parasını bile hâlâ bu gariban millete ödetmiyorlar mı?

*

Bu nasıl devlettir ki kardeşim...
Saray yaptırınca batmıyor.
Emekliye 1 lira fazla verince batıyor.