İzleyicinin karşısına yeni bir dizi ve bambaşka bir karakterle çıkan Kendirci, Kemal Tahir’in kitabından uyarlanan "Yol Ayrımı" dizisinde Selim Nuri adında bir gazeteciyi canlandırıyor. Yakışıklı oyuncu Vatan'a verdiği röportajda aşk ve evlilik hayatına dair konuştu.

Aşk formülü: Tek eşlilik ve huzur

“Duygusal bir adamım ve ilişkilere hep öyle bakarım. Bir kere öncelikle tek eşlilikten yanayım, benim için huzur, sadakattir ve tek eşliliktir. Hovarda bir erkek olamam, bunu beceremem de zaten. Çünkü bir şey saklayamam. Aşk benim için partnerimle birbirimize huzur ve güç aşılamamızdır. Sevgilime küçük sürprizler yaparak onda büyük mutluluklar keşfetmeyi severim. ‘Canım cicim’ mesajlarından ziyade aklının bende olduğunu bilmem yeterli.”

‘Aile önceliğim’

“Hemen değil de tanıdıkça aşık olduğumu düşünüyorum. Bir şeyi ne kadar tanırsanız o kadar seversiniz. Bensizken mutluysa, bensizken de mutlu ve keyifli vakit geçiriyorsa bu beni mutlu eder. Sevdiğim insanın ailesiyle vakit geçirmesi, sevdiğim insanın kalitesini gösterir bana göre. Ben aileye çok önem veririm. Hatta hepimiz için kült olan Godfather (Baba) der ya ‘Ailesiyle vakit geçirmeyen bir insan asla gerçek bir insan olamaz.’ Bu yüzden kız arkadaşlarımın mutlu bir ailesinin olması benim için çok önemlidir, sanki bu bana daha çok güven verir ve sevgimi sağlamlaştırır.”

‘İki tane kız arkadaşım oldu’

Entrikalı bir kişiliğe sahip değilim. Benim ailem de saftır, içi dışı birdir. Çünkü erkeklerin çoğu, ben de dahil, sevdiğim kızda annemi ararım. Bazen kız arkadaşlarım bir hata yaptığı zaman kendimi şunu söylerken yakalıyorum ‘Annem olsa şöyle yapardı.’ Alışkanlıklarımdan da zor vazgeçen biriyim. Çok tüketen bir erkek değilim sindire sindire yaşayan az ve öz ilişkilere önem veririm. Zaten uzun ilişkilerim oluyor. 27 yaşındayım, şimdiye kadar bir tanesi dört buçuk, diğeri üç buçuk yıl süren iki kız arkadaşım oldu hayatımda. Kadınları tüketeyim mentalitesiyle bakabilen bir adam değilim. Zamanım varsa ‘gel beraber harcayalım’ derim. Sakin ilişkiler yaşarım, sevgilimle Beatles dinleyip bira içmek bile yeter.