BM Genel Sekreteri  Ban Ki-Moon,: "Hamas'ın roket saldırılarını kınıyoruz, son verilmeli. Her iki taraf da acılar yaşıyor. Benim iki tarafa da çağrım var; Bu savaşı durdurun ve konuşmaya başlayın. Ben tamamiyle İsrail'in kendini savunma hakkını doğru buluyorum. Filistin'in saldırıları durdurmalarını ve İsrail'i tanımalarını istiyorum" dedi.

Ban'dan sonra konuşan İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, "Uluslararası toplumlar bilmelidir ki, bu saldırıların sorumlusu Hamas'tır. Hamas ateşkes teklifimizi defalarca reddetti" dedi. Netanyahu, "Hamas, El-Kaide gibidir ve buna göre değerlendirilmelidir" diye ekledi.

Netanyahu anlattı, Ban Ki-mun kafasını salladı

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Gazze'de ateşkes sağlanması için görüşmelerde bulunmak üzere İsrail'e geldi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas tarafından İsrail tarafından fırlatılan roketleri Ban'a gösterdi. İsrail başbakanı ayrıca Hamas'ın sivillerin yaşadığı bölgelerden saldırılar düzenlediğini öne sürdü. Sivillerin evlerini terk etmeleri için havadan bildiriler attıklarını anlatan Netanyahu, "Bazıları ayrıldı. Onlar güvende. Ama Hamas'ın uyarısıyla kalanlar oldu. Kurbanların sayısını artırmak istiyorlar." dedi.

Netanyahu, onlarca sivilin katledildiği Şucaiye'nin altında tünellerin olduğunu gösteren bir çizimi Ban'a gösterdi. Netanyahu'nun her anlattığını kafasını sallayarak onaylayan Ban ise "Evet, bu bir tünel." diyerek İsrail başbakanını tasdik etti.