Sabah ve atv’nin satışı için oluşturulan 630 milyon dolarlık havuza, 200 milyon dolarlık kredi desteği sağlayan Türkiye Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın, firmalara “vade” kıyağı çekme vaadinde bulunduğu ortaya çıktı. Hüseyin Aydın’ın, havuza verdiği 200 milyon dolarlık kredi desteği nedeniyle “hükümetten bir beklenti içinde olduğu” da belirlendi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun TBMM’de grup toplantısında açıkladığı Sabah ve atv Yolsuzluk Fezlekesi’nde, Ziraat Bankası’ndan kullandırılan kredilerle ilgili ilginç bir ayrıntı daha ortaya çıktı. Taraf gazetesinin haberine göre; havuza 100’er milyon dolarlık katkı sağlaması kararlaştırılan Limak ve Kolin, havuz parasını Ziraat Bankası’ndan kullandığı kredi ile karşıladı. Bu süreçte, firmaların “rasyoları”, 100 milyon dolarlık kredi kullanımına uygun olmadığı tespit edildi. Bankanın yönetim kurulu da, rasyoları tutmayan başta Limak’a 100 milyon dolar kredi verilmesine karşı çıktı.

KRİZ “VADE” OYUNU İLE BİTTİ

Hüseyin Aydın ise, yönetim kurulu üyelerini ikna etmek için ilginç bir formül geliştirdi. Buna göre, ilk etapta 10 yıl vadeli olarak öngörülen 100 milyon dolarlık kredinin vadesi iki artı üç olarak belirlendi. Yani iki yılı ödemesiz üç yılda ödenmesi öngörüldü. Aydın ise, kredinin vadesini daha sonraki aşamalarda uzatma sözü verdi. Aydın’ın, yönetim kurulu üyelerini by-pass etmek için bulduğu formül fezlekede de ayrıntılı olarak yer aldı. Hüseyin Aydın, Cengiz İnşaat’ın sahibi Mehmet Cengiz ile yaptığı görüşmede, “vadenin” bilinçli olarak düşük tutulduğunu daha sonraki aşamalarda ise bu vadenin uzatılacağını söylemesi dikkat çekti.

BEKLENTİ İÇİNE GİRMİŞ!

Fezlekede, Ziraat Bankası’ndan havuz için kullandırılan kredi ile ilgili ayrıntılı bilgilere de yer verildi. Fezlekede, Hüseyin Aydın’ın, havuz için kullandırdığı 200 milyon dolarlık kredi için bir beklentisi olduğu kaydedildi. Fezlekede, konuyla ilgili ise bir bilgiye yer verilmedi. Fezlekede, Aydın ile Cengiz’in, Başbakan’ı kastederek, “1 numara ile görüştün mü” demeleri dikkat çekti.

“Çakayım mı Mehmet Abi”

Hüseyin Aydın: “bi de hiç kimse anlamasın diye kimse anlamadı zaten bizde şimdi vadeyi“”vadeyi kıssa tuttuk ama sonra vereceğiz sen bu süreci idare et tamam“ “BEN ŞEYE DE SÖYLEDİM II HABERLEŞME ULAŞTIRMA VAR YA“

Mehmet Cengiz: “anladım”

Hüseyin Aydın: “ONA DA SÖYLEDİM YANİ ŞÖYLE VEREREK... YARIN O İKİYİ ZATEN BOŞVERDİK İKİ ARTI ÜÇTÜ ZATEN İKİ YIL İKİ YIL BİTENE KADAR ONU BEN BİR DAHA BEŞ YAPARIM Bİ DAHA YEDİ YAPARIM Bİ SORUN YOK“ “... fiyatta bir şey yoksa ha bunlara biraz çakayım mı ya”

Mehmet Cengiz: “yav” “ha bu dertten beni bir kurtar ya yapma“

Hüseyin Aydın: “ben vallahi sen olmasan var ya inan”

Mehmet Cengiz: “... AMA İYİ DE BABA GÖZÜNÜ SEVEYİM OLAY BİLİYOSUN DA“

Hüseyin Aydın: “çakayım mı ( gülüyo )”

Mehmet Cengiz: “gülüyo”

Hüseyin Aydın: “ben sana dedim bak bunların hiç birinin projesiz hiç biryerde bu limitleri yok ya bak ben bunlardan”“SIRF AYIP OLUR DİYE BEN BUNLARDAN ŞEY İSTEMEDİM GAYRİMENKUL FALAN AYIP OLUR DİYE“