SÖZCÜ/ ANKARA

AKP’nin İzmir’den milletvekili adayı yaptığı Ozan Ceyhun’un Milli Görüşü ‘terör örgütüne’ benzetmesi sıkıntıya neden oldu. İktidar partisi özellikle yurtdışı oylarında ‘kaçış’ olmasından endişe ediyor. Değişimi için ‘fırıldak’ ifadesi kullanılmasından rahatsız olan Ceyhun ise ‘Şimdi farklı düşünüyorum’ dedi.

"MİLLİ GÖRÜŞ TERÖR ÖRGÜTÜ"

AKP’nin 2001’de yollarını ayırdığı Milli Görüş hareketi Saadet Partisi’nde temsil ediliyor. Ancak kimi seçim ve referandumlarla bu çizgiden AKP’ye oy geliyor. İzmir birinci bölge 5. sıra adayı Ozan Ceyhun, 2002 yılında Avrupa Parlamentosu’nda şöyle konuşmuştu:

“11 Eylül’den beri görüldüğü gibi, sadece terör gruplarıyla mücadelenin yeterli olmadığıdır. Örneğin AB’deki aşırı İslamcılardan bazıları terör örgütleri olarak nitelenmelerine rağmen güvenlik örgütleri tarafından ‘güvenliği tehlikeye düşüren örgütler’ olarak tanımlanıyorlar. Almanya’da 30 bin taraftarıyla ‘Milli Görüş’ adıyla veya Berlin’de ‘İslam Federasyonu’ adıyla İslamcı bir grup var. Devlet okullarında İslam din dersi verme hakkından faydalanıp böylelikle küçük çocuklarda beyin yıkma uygulamalarına izin verildiği takdirde, bunlar bazı konularda benim için en az terör örgütleri kadar tehlikelidir.”

2.8 MİLYON OY

7 Haziran seçimlerinde yurt dışında 2.8 milyon seçmen oy kullanacak. En çok seçmenin olduğu Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerinde Milli Görüş teşkilatı en güçlü Türk yapılanmasına sahip. AKP, Ceyhun’a gösterilen tepki nedeniyle oy kaybı yaşanabileceğini düşünüyor.

Ozan Ceyhun ise hakkındaki ‘değişti’ yorumlarına cevap verdi ve “AKP’ye geçince ‘fırıldak’ diyorlar. Milli Görüş ile ilgili cümlelerim ortaya koyuluyor. Bunların bir önemi yok. O zaman öyle düşünüyordum. O yıllarda türbana da karşıydım. Şimdi farklı düşünüyorum.” dedi.

AKP'nin

AKP'nin "Yeni Türkiye Sözleşmesi" adlı seçim beyannamesi belli oldu