Bir dergi, ‘Mevlide giderken objektiflere yansıyan’ türbanlıları haber yaptı. Dergiye en büyük tepkiyi yine muhafazakarlar gösterdi

AKP, 13 yıllık iktidarında kendi muhafazakarzenginini yarattı. Hızla zenginleşen ve ‘Süslüman’ olarak anılan yeni muhafazakarlar, artık ‘magazin’ malzemesi de oldu. Bu durum muhafazakar camiada büyük tartışma yarattı: İslami magazin dergisi olur mu?

‘CEMİYETİN HANIMLARI’ İÇİN

Tartışmanın fitilini ateşleyen ise Bursa’da yayın hayatına başlayan “Nun Dergi’ ve onun sayfalarına taşıdığı haber ve yorumlar!.. Derginin ilk sayısı 2015 Ocak ayında çıktı. Dergi, sayfalarında “muhafazakar sosyete”nin magazin hayatı ile ilgili haberlere yer verdi. Örneğin derginin son sayısında, “Ali Emir Hasçiçek adına verilen mevlit davetine katılan Melike Topuk Ayaz’ın şıklığı objektifimize böyle yansıdı. Melike Hanım çok klastı” şeklinde bir haber kullanıldı. Başka bir haberde ise “Bir benzerini ünlü şarkıcı Jennifer Lopez’in üstünde gördüğümüz elbise görenleri mest etti” ifadeleri yer aldı.

‘BUNU GÖNÜL KALDIRMIYOR’

Dergi, muhafazakar kesimin tepkisine neden oldu. O isimlerden biri de iktidara yakın yazarlardan Cemile Bayraktar’dı. Bayraktar, dergi için “Ben bu dergiyi duyduğumda biri dalga geçiyor zannettim. Sonra bir baktım gerçek... Allah muhafaza, havsalamızın alacağı gibi değil. Beynimin bir yanı uyuştu. Bunca tuhaflığı gönül kaldırmıyor” dedi.