Komisyon dün 4,5 saat süren toplantısında yöntem ve dinlenecek isimleri tartıştı. AKP Erzincan Milletvekili Serkan Bayram, “Fetullah Gülen’in dinlenmesini talep ediyorum. İade sürecine katkı sunacağını düşünüyorum” dedi. Bu öneri diğer AKP’li vekilleri şaşırttı. CHP’li Aykut Erdoğdu ise “Öneriye destek veriyorum. Gidip yüzüne soralım: darbeyi sen mi yaptın!” şeklinde konuştu.

Ancak Gülen’in dinlenmesi için bazı girişimler gerekiyor. Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla önce ABD’den Gülen’in iadesi talep edilecek. Bu öneri kabul görmezse komisyon üyeleri ABD’ye giderek Gülen’i dinlemeyi düşünüyor. Bunun için Gülen’in ve ABD yönetiminin olumlu cevabı da gerekiyor. Komisyon Başkanı Reşat Petek, “Bu konudaki karar kesinleşirse, komisyon olarak ABD’ye gider dinleriz, sorularımızı sorarız” dedi.

İLGİLİ HABERCHP darbe komisyonundan çekilmeyi tartışıyor!CHP darbe komisyonundan çekilmeyi tartışıyor!


YENİKAPI NANE RUHU OLDU

Toplantıda sık sık ''Yenikapı Ruhu'' gündeme geldi. CHP’li Aytun Çıray, AKP’lilerin dayatma içinde olmasını “Millet her şeyi detayına kadar bilme hakkına sahiptir. Başkanlık divanı seçiminde Yenikapı ruhunu nane ruhuna çevirdiniz” dedi. CHP’li üyeler komisyonda dinlenmesi için şu isimleri önerdi:

Ahmet Necdet Sezer, Abdullah Gül, Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu, Efkan Ala, İdris Naim Şahin, Bülent Arınç, Yalçın Akdoğan, Bekir Bozdağ, Sadullah Ergin, Hüseyin Çelik, Melih Gökçek, Kadir Topbaş, Rıfat Hisarcıklıoğlu, Hulusi Akar, Hakan Fidan, Mehmet Kılıçlar, Hilmi Özkök, Yaşar Büyükanıt, İlker Başbuğ, Necdet Özel, Işık Koşaner, Ümit Dündar, Yaşar Güler, Salih Zeki Çolak, Ali Suat Ertosun, Osman Ak, Cevdet Saral, Hanifi Avcı, Hasan Atilla Uğur, İsmail Hakkı Pekin, Nedim Şener, Ahmet Şık, Yavuz Selim Demirağ, Fehmi Koru, Yıldıray Uğur, Henry Barkey, Gönül Tol, Mensur Akgün, Zeki Üçok.

İLGİLİ HABERDarbe komisyonu başkanlığına eski savcıDarbe komisyonu başkanlığına eski savcı


"BYLOCK KAYITLARINI İSTEYELİM"

CHP’li üyeler, cezaevinde bulunan FETÖ zanlıların kendi aralarındaki yazışma örneklerini ve Bylock kullanıcılarının tam listesinin de komisyon tarafından istenmesi için başkanlığa önerge verdi.  MHP’li Mehmet Erdoğan ise, 15 Temmuz’un siyasi ayağına dikkat çekerek, “Yurtta Sulh konseyinin imzasıyla isimler geçti. Bu konsey kimlerden oluştu? Darbenin hükümeti kimdi? Bunu görmemiz lazım” dedi.

CHP’li Çıray da “Siyasi ayağı ortaya çıkmadı. Bu komisyon kalkışmanın nereye varmak istediğini ortaya çıkarmalı. Her darbenin bir mantığı vardır. Bu kalkışmanın nereye varmak istediğini ortaya koymalıyız” diyerek Mehmet Erdoğan’a destek verdi.

İLGİLİ HABERCHP'den 'darbe komisyonu'CHP'den 'darbe komisyonu'


12 EYLÜL’DE KİM BIRAKTI

Toplantıda FETÖ'nün 40 yıllık geçmişini anlatan AKP’li Komisyon Başkanvekili Selçuk Özdağ, “1980 darbesinde Gülen’i kim serbest bıraktı? Gülen'i Isparta emniyetinde kim arka kapıdan kim bıraktı? Gülen bu darbeden sonra kaçak hayatı yaşadı. Özal o tarihte müsteşardı, onu bırakan kişiyi tespit edip, yaşıyorsa dinlemeliyiz” dedi.