Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yeni danışmanları listesi belli oldu. Açıklanan isimler arasında Zaman Gazetesi'nde uzun süre yazarlık yapmış olan İskender Pala dikkat çekti.

Zeynep GÜRCANLI/ Ankara (SÖZCÜ)

Foto: Depophotos


Başbakan Ahmet Davutoğlu, danışman ekibini yeniledi. Davutoğlu'nun yeni danışmanlarının çoğu ilahiyatçı.

Danışmanlar arasında yazar da var, Kürt açılımının en önemli aktörleri olan Akil adam grubunun üyesi de; Mavi Marmara olayıyla gündeme oturan İHH'nın yöneticisi de var, Mavi marmara'da ölen Furkan Doğan'ın babası da, AKP'Nin sonuçsuz Alevi açılımlarının mimarı da.

İşte Davutoğlu'nun yeni danışman ekibi;

YILMAZ ENSAROĞLU

"Akil adamlar" grubundan. İlahiyatçı. Bir dönem Mazlumder'de yöneticilik yaptı. Çözüm Süreci sırasında oluşturulan Akil Adamlar Güneydoğu heyetinin başkanlığını üstlenmişti. Seta Vakfı'nda hukuk direktörlüğü yaptı.

İSKENDER PALA

28 Şubat dönemi mağduru eski subay. Askeriiyedeki profesyonel dönemi sırasında, akademik çalışmalarına da devam etti. Askerlik döneminde, eşinin başı kapalı olduğu için yaşadığı sıkıntıları, askeriyeden ayrıldıktan sonra "iki darbe arasında" adıyla kitaplaştırdı. Askerlikten ayrıldıktan sonra profesörlük ünvanı da alan Pala, 2013'te çalışma ve eserleri için Cumhurbaşkanlığı Kültür ve sanat Büyük Ödülü'ne layık görülmüştü.

MUHSİN KIZILKAYA

Çözüm sürecinin "akil adamlar" grubundan. Köşe yazarı. 7 Haziran'da AKP'den milletvekili seçildi, ancak 1 Kasım'da aday listesine alınmadı. Yılmaz erdoğan'ın hayatını anlatan "Yılmaz" isimli bir kitabı var.

SÜLEYMAN SEYFİ ÖĞÜN

Yeni Şafak köşe yazarı. Siyaset Bilimi profesörü.

MUSTAFA ŞEN

GENAR araştırma şirketi başkanı. Seçim öncesi anketlerde hep AKP'nin seçimlerde aldığı oylardan daha fazla çıkması ile dikkat çekmişti. 7 Haziran'da AKP'den milletvekili adayı oldu ancak listeye konulmadı.
ÖMER FARUK KORKMAZ

"Hoca" olarak anılıyor. İHH Yönetim Kurulu üyesi. Mavi Marmara olayında

NECDET SUBAŞI

İlahiyatçı. Alevi açılımının mimarı olarak tanınıyor.

AHMET DOĞAN

AKP Kayseri Milletvekili. Mavi Marmara olayında ölen Furkan Doğan'ın babası.

FERİDUN BİLGİN

Bürokrat. Binali Yıldırım Ulaştırma Bakanlığı'ndan ayrılınca, yerine gelen Lütfi Elvan Feridun Bilgin'i o zaman görev yaptığı Hazine'den Ulaştırma'ya Müsteşar olarak almıştı. 7 Haziran seçimleri öncesinde de Anayasa gereği "Tarafsız Ulaştırma Bakanı" olarak görev yaptı. Eski Ulaştırma Bakanı, şimdiki Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan'ın "en yakın arkadaşlarından biri" olarak tanınıyor.