Hayat enerjisi ‘Güneş’ binlerce yıllık Yoga’da ‘Güneşi Selamlama’ hareket dizisi ile şifa veriyor. Hintli Yoga eğitmeni Rishi Romeo Nath her gün 15 dakika ‘Güneşi Selamlama’ ile kilo vererek mükemmel forma girebileceğinizi söylüyor.
Günlük hayatınızı bir düşünün. Her gün düzenli olarak kendiniz için neler yapıyorsunuz? Okuduğunuz maillerden, attığınız twitlerden söz etmiyoruz. Sağlınız için her gün minicik de olsa ayırdığınız kaç dakika var?
Muhtemelen çoğu kişinin yanıtı ‘Hiç yok.’

hint

İstanbul’da yaşayan Hintli Yoga Eğitmeni Rishi Romeo Nath size çok pratik bir yol öneriyor. Yoga kültürünün içindeki ‘Güneşi Selamlama’ hareket dizisi ile her gün 15 dakikada sağlığınızı ve fiziksel görüntünüzü mükemmel bir seviyeye taşıyabilirsiniz. Üstelik bunu evde tek başınıza yapmanız mümkün.
SVYASA Banglore Yoga Üniversitesi mezunu Rishi Romeo Nath, Shanti Yoga Merkezi’nde uzun yıllardır yoğa eğitmeni olarak çalışmalarda bulunuyor. Nath: “Yoga, içinde binlerce farklı ve faydalı hareketi barındıran zihin, ruh ve beden uyumu sağlayan eski bir kültür. Yoga’nın en bilinen serisi olan Güneşi Selamlama, nefes çalışmaları ve farkındalıkla yapılan, birbirine bağlı 12 hareketten oluşan etkili hareket bütündür. Güneşi Selamlama, güneşi daha iyi içselleştirmenin en iyi yoludur. Güneşin, sağlık veren enerjisinin ruha ve bedene ışıltı ve ısısıyla yayılmasıdır. Güneşin bedeni ele geçirmesidir.” diyor.

GÜNEŞ İLE İLETİŞİM KURUN


Güneş, binerce yıldır tüm kültürlerde insanlar için yaşam kaynağı olarak saygı görmüştür. Güneşi Selamlama hareket dizisi aynı zamanda güneşe duyulan saygıyı göstermenin bir yoludur. Güneş ile kişisel ilişki kurmanın, verdiği hayat için şükranlarımızı iletmenin de bir yolu. Normalde her sabah güneş doğarken yapılan Güneşi Selamlama serisi modern hayatta kişiye uygun saatte yapılarak, uyanmanın ve enerji depolamanın da yoludur.

Yoga eğitmeni Rishi Rome Nath, Güneşi Selamlama Serisi’nin faydalarını şöyle açıklıyor:

1. Güçlü, fit ve esnek olmayı sağlar,
2. Vücudu canlandırır, şekillendirir ve çekici kılar,
3. Mükemmel bir biçimde kilo verdirir,
4. Cinsel gücü arttırır,
5. Zihinsel gücü arttırır,
6. Zihninizi rahatlatır,
7. Kişiliğinize ışıltı ve dinamizm katar,
8. Güne harika biçimde başlarsınız,
9. Ücretsizdir ve muhteşem pek çok fayda sağlar.
İstanbul’da eğitimler veren Rishi Rmeo Nath, Güneşi Selamlama hareket dizisinin diğer faydalarını ise şöyle açıklıyor;
- Günlük hayatınıza kolaylıkla dahil olur,
- Zihinsel ve fiziksel sorunlar için ideal bir terapidir,
- Her gün 15 dakika ayırmanız yeterlidir,
- Yoğun iş temposu olanlara ekstra zindelik sağlar,
- Her gün yaptığınızda gelen başarı kendinize olan saygınızı arttırır,
- Kilo kaybetmenin yanında harika bir esnekliğiniz olur,
- Kaslarınız güçlenir,
- Gün içinde daha az yorulursunuz,
- Akciğerlerinizi daha verimli kullanarak nefesin verdiği harika enerji ile depresyondan uzaklaşırsınız,
Güneşi Selamlama egzersizi ile tüm bunlara ek olarak vücuttaki salgı bezlerini çalıştırarak vücudun dengesini sağlar ve metabolizmayı geliştirir. Fiziksel olarak daha iyi olurken bu şekilde hormonların doğru çalışması ile daha iyi bir psikolojiye sahip olursunuz. Duygusal olarak güçlü ve öz güvenli. Sonuç olarak her gün basitçe sadece kendiniz için bir şeyler yapmanız sizi daha iyi ve mutlu hissettirecektir.

MALİYET SIFIR!


Tüm bunların maliyeti ise sıfır. Sağlınızı düzenlenmek, daha iyi görünmek ve kilo kaybetmek için ideal olan bu kadim teknik olan Güneşi Selamlama hareketlerine geç kalmadan başlayın. Bir hafta sonra değişime inanamayacaksınız.