Başta ABD, Türkiye, Fransa ve İran olmak üzere birçok ülkenin itiraz ettiği, fakat buna rağmen yapılan referandum hakkında konuşan IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani, "Savaşa gidecek bir bağımsızlık istemiyoruz. Bağdat ile diyalog yöntemleriyle çözüm istiyoruz. Türkiye bizim dışarıya açılan kapımızdır. Bölge için istikrar faktörü olacağız" ifadesini kullandı.



[old_news_related_template title="Oylama bitmeden utanmadan ülkeyi kurdular" desc="Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne yakın Rudaw haber portalının Türkçe servisi yaptığı haberde ülke olması durumunda bölgede yaşayacakların ne kadar kazanacağından nüfusuna kadar birçok detayı yazdı. İddiaya göre 5 ili kapsayacak 'sözde devlet' vatandaşlarına aylık 325 dolar verecek." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/erbil-referandum.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/oylama-bitmeden-utanmadan-ulkeyi-kurdular-2026891/"]


Barzani, sınır kapılarının kapatılması hakkında ise, "Habur sınır kapısının  kapatılması kimsenin çıkarına değil, her iki tarafta yaşayan halk zarar eder" yorumunu yaptı.

Detaylar geliyor...