Kamu yayıncısı France Info'da yer alan habere göre, şiddetli fırtına ve aşırı yağışlar ülkenin doğusu ve güneyinde etkili olmaya devam ediyor. Haberde, ülkede aşırı sıcaklardan sonra başlayan fırtına ve yoğun
yağış nedeniyle 22 bölgede fırtına ve sel alarmı verildiği kaydedildi. Turuncu uyarı derecesine çıkarılan bu bölgelerde vatandaşlardan dikkatli olmaları ve ek koruma tedbirleri almaları çağrıları yapılıyor.  Yapılan açıklamada 1600 kişinin tahliye edildiği açıklanırken, Fransa'da tatil yapan bir Alman turistin kayıp olduğu açıklandı.

Fırtına nedeniyle Dordogne ve Lot-et-Garonne bölgeleri başta olmak üzere 20 bine yakın haneye elektrik verilemezken, Gard bölgesinde bulunan turistik bir kamp bölgesinde 20 civarında kişinin mahsur kaldığı belirtildi. Yetkililer, bölgedeki kamp merkezlerinde bulunan 60 tatilcinin tahliye edildiğini, 120 jandarma, 300 itfaiye eri ve 4 helikopterin bölgeye yönlendirildiğini aktardı.

Gard bölgesinde çok sayıda yerleşim biriminin sel ve su baskını tehlikesiyle karşı karşıya olduğu bilgisini veren yerel basın, Lyon-Marsilya otoyolu A7'de de su baskını nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığını yazdı. Şiddetli fırtına nedeniyle afet bölgelerine helikopterli müdahalenin yapılamadığı bildirildi. Fransız Meteoroloji İdaresi, aşırı yağış ve fırtınanın gece geç saatlere kadar süreceği bilgisini paylaştı.

Yapılan açıklamada kamp yapan 119 çocuğun da kurtarıldığı duyuruldu.