Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) birinci Ankara’dan Olçum Başak oldu. Ankara’da özel bir kolejde tam burslu olarak öğrenim gören Başak, tüm soruları çözdü. Konuyla ilgili Sözcü’ye konuşan LGS birincisi Başak’ın babası Mustafa Başak, Olçum’un disiplinli çalıştığını belirterek, “Biz ona hiçbir şekilde ders çalış demedik. Sınav öncesi de ders çalışmadı. Ama Olçum disiplinini her zaman korudu. İlkokulu devlet okulunda okudu ve özel bir okulun tam bursunu kazandı. Ortaokul eğitimini tam burslu olarak özel bir eğitim kurumunda gördü” diye konuştu.

olcum_sonuc

Bu arada Olçum’un dışında, beş öğrencinin İstanbul, bir öğrencinin de Ordu’da 500 tam puan alarak birinci olduğu belirtildi.

Diğer yandan, LGS’de özellikle matematik sorularının zor olması nedeniyle çok eleştirilmiş, bu nedenle de tam puan alarak birinci olacak öğrenci beklenmiyordu.

[old_news_related_template title="LGS sonuçları açıklandı, kılavuz da bugün yayınlanacak | MEB LGS sınav sonucu sorgulama" desc="2 Haziran’da yapılan liselere geçiş Sınavı (LGS) sonuçları bugün yani 26 Haziran'da açıklandı. Bununla birlikte LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu da bugün yayınlanacak. Aşağıdaki link üzerinden gerekli alanları doldurarak LGS sınav sonuçlarını sorgulayabilirsiniz." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/06/iecrop/sinav_aa-1_16_9_1530019341.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/egitim/liselere-gecis-sinavi-lgs-sonuclari-aciklandi-kilavuz-yayinlanmadi-meb-lgs-sinav-sonucu-sorgulama-2488954/"]