İşte Albayrak'ın açıklamalarından satış başları:

Çok önemli hizmetlerde bulundu. Sayın bakanımız. Bu artık bir bakanlık oldu. Hazine de artık bir bakanlık oldu. Rütbesi yükseldi. Ankara’da devletimizde en kaliteli ve liyakatli insan noktasında en ileri kurumlardan. Çok güçlü bir insan kaynağı var. Bakanımızın bahsettiği husus çok önemli. Bundan sonraki dönemde para politikaları noktasında, yeni kabine ile baktığımızda özel sektör mantığı ile hızlı hareket eden, bir Türkiye var. Buna baktığımızda 16 yıllık AK Parti iktidarı döneminde çıtayı yukarıya taşıyan hizmet anlayışıyla yeni sistemde daha öteye taşıyacağız. Ekonomi algısı çok önemli.

'ENFLASYON İÇİN MESAİ HARCAYACAĞIZ'


Bu başarı hikayesinin arkasında mali disiplin konusunda dünyaya örnek yapacak disiplin dışında önümüzdeki süreçte çok daha diri bir döneme girecek. Türkiye ekonomisi bugüne kadar ortaya koydu.
Güven ve istikrar konusunda çok güçlü bir çıpaya sahip bir ülkeyiz. Önümüzdeki dönemed yoğun bir ajandamız var. Enflasyon noktasında tekrardan tek haneli rakamlara düşürmek için mesai harcayacağız.
Bunun ötesinde bağımsız kurumlarımızın küresel politikalarla eskisinden çok daha başarışı performans sergileyeceğine şahit olacağız. İstikrarlı büyümeye devam anlamında yapısal değişimle alakalı konularda adımları hızlı atacağız.

[old_news_related_template title="Uzmanlar yeni ekonomi yönetimini nasıl yorumluyor?" desc="Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak oldu. Babacan-Şimşek ekolü ekonomi yönetiminden çıktı. Piyasa ilk etapta piyasa dostu isimlerin ekonomi yönetiminde olmadığı yorumunu yaptı. Dolar sert yükseldi. Önümüzdeki dönemde para politikası adımları piyasalarda belirleyici olacak. Gözler Albayrak ve Finans Ofisi'ne atanacak kişilerde... İşte uzmanların sozcu.com.tr için yaptığı yeni dönemde ekonomi yönetimine ilişkin yorumlar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/07/iecrop/ekonomi-yonetimi_16_9_1531216186.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/uzmanlar-yeni-ekonomi-yonetimini-nasil-yorumluyor-2513461/"]

'OLMAYAN BİR HİKAYEYİ KONUŞMUYORUZ'


Uluslararası paydaşlarla bugünden tezi yok çok yoğun istişare net bir iletişim içinde yakın gelecekte, büyük ve güçlü Türkiye vizyonuna ulaşmak için yeni büyük Türkiye hikayesi yazacağız. Reelde olanı doğru bir lisanla anlatacak yeni bir döneme giriyoruz. Türkiye değişim dönüşüm notkasındaki adımları sadece bilimsellik noktasında değil reel ekonominin gerçekleri küresel ekonominin bize anlattıkları noktasında da hepsini bir potada eritip piyasa ekonomisi açısından Türkiye’nin bu kurallar içinde tüm küresel ve finansal sistemle ilişkiye gireceği süreci yaşayacağız. Olmayan bir hikayeyi konuşmuyoruz. Olanı çok daha güçlü ve istikrarlı bir söylemle dünyaya anlatacağız. Sabah böyle oldu akşam böyle oldu hayır. Kısa orta uzun vadeli sağlam bir Türkiye ekonomisi ortaya çıkacaktır.

'BUGÜN BURADAYIZ YARIN YOKUZ YOK'


5 yıllık bir istikrarlı AK Parti dönemine girdik. Bu ekonomik sıçrama dönemini işin magazini çok popülerdir, günlük anlık değil, güçlü ve büyük Türkiye hayali piyasa ekonomisinin kararlılıklarını ortaya koyarak. Bunu kazan-kazan ilişkisine koyan Türkiye’ye bu niyetle bu samimiyetle yatırım yapan kimse nasıl kaybetmediyse adil şeffaf açık dünyadaki piyasa ekonomisiyle uyumlu bir ilişki içinde güçlü bir noktaya taşıyacağız. Bu dava öyle bugün buradayız yarın yokuz yok. Bugün buradayız yarın başka yerdeyiz. Sizlerin de desteği ile Cumhurbaşkanımızın da ekip ruhu ile daha ileriye taşıyacağız.