29 Ekim'de açılışının yapılacağı duyurulan İstanbul’un 3. havalimanındaki inşaatta dün eylem vardı. Havalanının açılışa yetişmesi için kapasitelerinin üzerinde çalışmaya zorladıklarını iddia eden işçiler sabah erken saatlerde İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş.’nin binasının önünde toplandılar.
isci1

TOMA'larla şantiyeye giren jandarma ekipleri işçilere biber gazıyla müdahale etti. Eylemin devam etmesi üzerine şirket yetkilileri işçilere görüşme çağrısı yaptı. Yapılan görüşmede şirkete 15 maddelik talep listesi iletildi. Taleplerin insani olduğunu söyleyen ve karşılanacağını ifade eden şirket yönetimi bunun protokole çevrilmesine itiraz etti. İşçi temsilcilerinin ısrarı üzerine "Ne yaparsanız yapın" diyen şirket yetkilileri görüşmeden çekildi.

isci

İŞÇİLER VE İNŞAAT-İŞ YÖNETİCİLERİ GÖZALTINA ALINDI


Gece saatlerinde polis ve jandarma tarafından eylem yapan işçilere düzenlenen operasyonda çok sayıda işçi ve İnşaat-İş yöneticisinin gözaltına alındığı aktarıldı. İnşaat-İş Sendikasının Twitter hesabından yapılan paylaşımlara göre jandarma ekipleri saat 03:00 sularında koğuşlara baskın düzenledi. Kapılar kırılarak düzenlenen baskında elinde isim listesi olan jandarma ve polisin özellikle öncü işçileri gözaltına aldığı belirtildi.
ucuncu-havalimaninda-eylem-yeni-1

[old_news_related_template title="Son dakika | 3. Havalimanı'nda işçi isyanı!" desc="3. Havalimanı inşaatında çalışma koşullarını protesto eden işçiler, iş bırakma eylemi başlattı. Yüzlerce işçi, yönetim binası önünde toplandı. Jandarma işçilere biber gazlı müdahalede bulundu. Sloganlar atan işçiler, çalışma koşullarının düzeltilmesini talep ediyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/09/iecrop/havalimani1_16_9_1536910737.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-3-havalimaninda-isci-isyani-2625657/"]

[old_news_related_template title="3. Havalimanı'nda 'eyleme devam kararı' çıktı!" desc="İş kazaları ve buna bağlı işçi ölümleriyle adı sıkça gündeme gelen 3. havalimanı inşaatında işçiler, çalışma koşullarını protesto ederek iş bırakma eylemi yaptı. Sabah saat 06.30'da yönetim binasının önünde toplanan işçiler çalışma koşullarının düzeltilmesini talep etti. Jandarma ise işçilere TOMA ve biber gazlarıyla müdahalede bulundu. Şirket ve işçiler arasında yapılan görüşmeden 'uzlaşı' çıkmayınca işçiler 'eyleme devam' kararı aldı ve 15 maddelik bir talep listesi sundular. İşte detaylar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/09/iecrop/isciler-isyan-1_16_9_1536929904.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/3-havalimaninda-anlasma-saglandi-2626430/"]