İdris Naim Şahin’in 3 yıl sonra aktif siyasete döneceği konuşuluyor. 2001’de AKP’nin 71 kurucu ismi arasında yer alan Şahin, AKP Genel Sekreterliği ve İçişleri Bakanlığı görevlerinde bulundu. 17-25 Aralık yolsuzluk iddialarından sonra AKP’den istifa eden Şahin, Millet ve Adalet Partisi’ni kurdu. Ancak 2015’te partiyi kapattı. 2015 seçimlerinde MHP’nin milletvekili adaylığı teklifini kabul etmeyen Şahin’in belediye başkan adaylığı için ismi gündemde.

"MUHTEŞEM BİR ADAYLIK OLUR"

Şahin’in MHP’den adaylığını Ordu’da yayın yapan Oney Flash FM’de değerlendiren MHP’li Cemal Enginyurt, şunları söyledi:

“İdris Naim Şahin hakikaten sevdiğim bir insandır. Bir dönem çok eleştirdiğim, çok tavır aldığım ama sonrasında güçten düşünce, iktidardan düşünce dost olduğum bir insandır. O çok güçlü olduğu dönemlerde en güçlü muhalefeti ben yaptım. Ama sonrasında İdris ağabey ile güzel bir dostluğumuz var. İdris ağabey ile şuana kadar görüşmedim. Böyle bir şeyden haberim yok. Ama İdris Naim Şahin MHP’den aday olmak isterse, Cemal Enginyurt ne düşünür? Başım üstüne derim. Muhteşem bir adaylık olur. Seve seve desteklerim. Seve seve de arkasında bir nefer gibi mücadele ederim.”

İTTİFAKI BEKLİYORLAR

MHP’nin adaylık teklifi için AKP ile yürütülen yerel seçim ittifakı modelinin netleşmesini beklediği öğrenildi. Ordu’da 2014’te AKP’den belediye başkanı seçilen Enver Yılmaz, geçen ay istifa etmişti.