6 yaşındaki kız çocuklarının evlenebileceğini savunan, kocasından dayak yiyen kadının şükretmesi gerektiğini söyleyen ve asansörde halvet olunabileceği gibi skandal açıklamalar yapan Nurettin Yıldız'a, Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Murat Demir’den destek geldi. Demir, Twitter’da yazdığı mesajda, “Kimse boşuna uğraşmasın, biz ne Reis'ten vazgeçeriz ne de Nurettin Yıldız hocamızdan. İkisini de Allah için çok seviyoruz” dedi.




[caption id="attachment_2286782" align="alignnone" width="574"]14113412_murat_demir Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Murat Demir[/caption]

ERDOĞAN TEPKİ GÖSTERDİ


Bu açıklama sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere pek çok isim Yıldız’a tepki gösterdi. Erdoğan, "Bazılarının dikkat çekmek için kavramları eğip, bükerek söyledikleri sözlerin hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur” dedi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise ‘Sapıklar, ahlaksızlar ve alçaklar’ tepkisinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli'nin bu açıklamalarıı, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir’e geri adım attırdı ve Demir, Nurettin Yıldız'ı destekleyen mesajını hemen sildi.


Geçtiğimiz günlerde de Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Twitter’da 'Nureddin Yıldız hocamız her daim hakkı ve hakikati Allah'ın rızasını kazanma gayreti ile söyledi. Dininden geçinmedi. Hocamız davamızdan vazgeçmemeyi öğütledi, şeytanlar ise kudurdular" demişti. Fakat Yıldız’a tepkilerin artmasının ardından Yılmaz da önce mesajlarını silmiş, ardından sosyal medyadaki hesabını kapatmıştı.