İddialara göre, Birgül Ekinci ve kızı, İstinye'den Atatürk Havalimanı'na gitmek için Uber uygulamasından araç çağırdı. Uber aracıyla havalimanı girişine kadar gelen Ekinci ile sürücü arasında 'erken indirme' tartışması yaşandı. Yaşanan tartışma alevlenmesi üzerine sürücü tarafından Birgül Ekinci darp edilerek araçtan indirildi. Yüzüne aldığı darbelerle kanlar içerisinde kalan Ekinci'nin imdadına Atatürk Havalimanı durağında çalışan taksi şoförü Murat Tağu koştu. Darp edilen kadına çağrılan sağlık ekipleri tarafından ilk müdahale yapıldı. Ardından olay yerine gelen polis ekipleri tarafından hastaneye götürülen Ekinci'nin basın mensuplarının "UBER sürücü tarafından mı darp edildiniz?" sorusuna "Evet" diye yanıt verdiği gözlendi.

 

POLİS UBERCİYİ YAKALADI

Birgül Ekinci ve kızı uçağına binerken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı. Görgü tanıklarının ifadelerine başvuran İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, çevredeki güvenlik kamera görüntülerini de incelemeye aldı. Yapılan incelemeler sonucu plakası belirlenen araç takibe alındı. Yapılan takiplerin ardından sürücü M.Ü. polis ekiplerince gözaltına alındı.

SÜRÜCÜNÜN İFADESİ: ARAÇTAN İNERKEN DÜŞTÜ 

Zanlının ifadesinde ücret tartışması yaşadıkları kadın yolcunun araçtan inerken düştüğünü söylediği öğrenildi.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlı M.Ü. adliyeye sevk edildi.

 

SÜRÜCÜ ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

İstinye'den Atatürk Havalimanı'na gitmek için Uber aracıyla seyahat eden Birgül Ekinci'nin darp edilmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan sürücü M.Ü (24) adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.Sivil trafik polislerince gözaltına alınan M.Ü., işlemleri için Kanarya Polis Merkezine teslim edildi. Buradaki ifade işlemleri tamamlanan M.Ü. çıkarıldığı Küçükçekmece Adliyesi'nde adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

UBER'DEN AÇIKLAMA

Uber Genel Merkezi'nden olayla ilgili açıklama geldi. İşte o açıklama;

"Bugün gerçekleşen vakaya yönelik Uber genel merkezden yapılan açıklama aşağıdaki gibidir.

Bahsi geçen davranış Uber uygulamasında kesinlikle kabul edilemez ve kimsenin başına gelmemesi gereken bir olaydır. Soruşturmalarına destek olmak için yerel emniyet birimleri ile yakinen çalışmaktayız.

Konuyla ilgili araştırmalarımız tamamlanana kadar sürücü ortağının Uber sistemine erişimi engellenmiştir.

Bahsi geçen davranışlar Uber Topluluk Kuralları'na aykırıdır.

Yolcularımızın ve sürücü ortaklarımızın güvenliği bizim en büyük önceliğimizdir. Herhangi bir olay olduğunda yerel emniyet
birimleri ile birlikte çalışarak araştırmalarına destek vermekteyiz.

Uber'in Acil Destek Ekibi dünya genelinde yaşanabilecek olayları veya kazaları takip ederek hemen dönüş sağlamaktadır.

Uber konuyu hassasiyetle takip etmekte ve konunun aydınlatılması için araştırmalarına destek olmak üzere yerel emniyet birimleriyle çalışmaktadır. Saygılarımızla, Uber"