Honda, Türkiye’de üretimini gerçekleştirdiği Civic Sedan modelinin benzinli, LPG’li ve Turbo motorlu versiyonlarından sonra şimdi de dizel motor ünitesine sahip aracını satışa sundu. Üretim öncesi geliştirme testlerinin büyük bölümünün de ülkemizde yapıldığı modelde, 120 beygirlik son teknolojiye sahip 1.6 litrelik i-DTEC dizel motor, ekonomi ve performansı bir arada sunuyor. 2 gün önce bayilerde satışına başlanan dizel motorlu Civic Sedan’ın Türkiye’de yeni satış rekoru kırmalarına yardımcı olacağını söyleyen Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura, “2017 yılını yaklaşık 24 bin 500 adetlik satışla kapadık. Bunun 19 bin 171 adedi Civic Sedan’dı. Yakalamış olduğumuz bu satış başarısı yüzde 29 oranında bir artışla, bizi tarihimizdeki en yüksek satış rakamına ulaştırdı. Türkiye toplam otomobil pazarınki payımızı da yüzde 2,7’den 3,7’ye yükselttik. Üstelik bunun neredeyse tamamını perakende satışlarla gerçekleştirdik. Honda’da, filo satışlarımız yüzde 6 seviyelerinde tutuyoruz. Civic Dizel modeli ile de aynı seviyeler kalmayı düşünüyoruz. Bu modeli filoya versek diğerleri satamaz” dedi.

honda-2

DÜNYAYA TÜRKİYE’DEN GİDİYOR


Civic Sedan modelinin dizel motorlu versiyonun sadece Türkiye’de üretildiğini ve dünya pazarlarına Kocaeli’nden gönderildiğini söyleyen Takuya Tsumura, “Bildiğiniz gibi 2017 yılının aralık ayında fabrikada çift vardiya üretime geçtik. Geçen yıl yaptığımız 35 bin adetlik üretimi bu yıl 40 bine çıkarıyoruz. Türkiye toplam otomobil pazarı geçen yıla yakın seyrederse, biz de satışlarımızı 32 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Bunun 6 bini dizel motorlu olmak üzere 25 bininin Civic Sedan olacağını tahmin ediyoruz. Dizel motorlu Civic Sedan ile yeni bir tarihi rekor kırabiliriz” diye konuştu.

honda-3

121 LİRADAN BAŞLIYOR


Türkiye’de iki donanım paketiyle satılacak Civic Sedan dizelin i-DTEC Elegance versiyonu 121 bin ve Executive versiyonu 130 bin liradan satışa sunuldu. Honda’nın 120 beygir gücündeki 1.6 litre i-DTEC turbo dizel motoru, 300 Nm tork üretiyor. Altı ileri manuel şanzımanla kombine edilen Civic Sedan 0’dan 100 km/s hıza 9,9 saniyede ulaşırken, fabrika verilerine göre 100 km’de sadece 3,4 litrelik ortalama yakıt tüketiyor. Dizel motorun otomatik vitesli versiyonu ise 9 ileri çift kavramalı bir şanzıman ile önümüzdeki temmuz ayında satışa sunulacak. Öte yandan bilgi ve eğlence sistemi Honda Connect, Apple CarPlay ve Android Auto desteğiyle yolculukları keyfe dönüştürürken, araç oldukça zengin bir donanıma sahip. Civic Sedan dizel iki donanım paketine göre standart sunulan Civic Sedan dizel Elegance versiyonunda, otomatik yanan far, adaptif hız sabitleme, ısıtmalı ön koltuk, Honda Connect, çift bölgeli otomatik klima, 17 inçlik alaşım jant, park sensörleri ve geri görüş kamerası sunuyor. Executive donanım seviyesinde ise deri döşeme, LED ön farlar, uyumlu akıllı telefonlar için kablosuz şarj, Garmin uydu navigasyon, ısıtmalı arka koltuklar ve 10 hoparlörlü 452 Watt gücünde premium bir ses sistemi sunuluyor.

"İHRACAT PAZARIMIZ GENİŞLEYECEK"


Honda Türkiye Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Sümer, “Civic Sedan modelinin üretimine başlamamız ile ihracat pazarımız 6 ülkeden 33 ülkeye çıktı. Bunu 40 ve üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Civic Sedan’ın dizeli talep gelen her ülkeye göndermeyi planlıyoruz. Bu da ihracatımızı genişletmemizi sağlayacak” dedi.