ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien, katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400'lere değinen O'Brien, ABD Kongresi'nin S-400'lerden vazgeçilmemesi durumunda Türkiye'ye yönelik yaptırım kararı almaya hazır olduklarını belirtti. Bu konunun Washington ziyaretinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, ABD Başkanı Donald Trump tarafından da söyleneceğini vurgulayan O’Brien, "Türkiye’nin Rus S-400 füze savunma sistemlerini almasından büyük bir memnuniyetsizlik duyduk” dedi.

[old_news_related_template title="Son dakika... Trump yönetiminden flaş yaptırım hamlesi" desc="ABD Temsilciler Meclisi'nin geçen hafta kabul edilen Türkiye karşıtı yasa tasarıları sonrasında ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan flaş bir açıklama geldi... Bloomberg'e konuşan üst düzey ABD'li yetkili, 'Trump yönetimi yaptırıma karşı' açıklaması yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/11/06/iecrop/senato-aa_16_9_1562085874_16_9_1573025511.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-trump-yonetiminden-flas-yaptirim-hamlesi-5433705/"]

"ERDOĞAN'A DA SÖYLENECEK"

Yaptırımların ezici bir çoğunlukla Kongre'den geçeceğini ifade eden O’Brien, “Eğer Türkiye S-400’lerden kurtulmazsa muhtemelen CAATSA yasasına uygun yaptırımlar, her iki tarafın da ezici çoğunluğunun desteği ile Kongre’den geçecek ve Türkiye, bu yaptırımların sonuçlarını hissedecek. Bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a açıkça söylemiştik. NATO’da S-400’lere, önemli miktarda Rus silah alımına yer yok” ifadelerini kullandı.