Hindistan ve Pakistan arasında paylaşılamayan Keşmir bölgesinde, tansiyon yeniden yükseldi. Dün Hint savaş uçaklarının Keşmir'de bazı noktaları vurmasının ardından bugün Pakistan savaş uçakları Keşmir semalarında görüldü.

Hint ordusu olay bölgesinde görüntülendi.


Hint basını, Pakistan savaş uçaklarının Keşmir'de Nowshera bölgesine girdiğini; bölgedeki sıcak gelişmeler üzerine havalanan Hindistan ordusuna ait bir MiG jetinin düştüğünü duyurdu. Budgam'da gerçekleşen olayda 2 pilotun hayatını kaybettiği; uçağın düşme nedeninin araştırıldığı duyuruldu. Bu açıklamadan çok kısa bir süre sonra ise Pakistan'dan olayı netleştiren bir açıklama geldi.

Olay yerine gelen ekipler enkazdan bir ceset çıkarırken görüntülendi.


PAKİSTAN: İKİ UÇAĞI VURDUK, BİRİ DÜŞTÜ

Pakistan ordusu, hava sahalarına giren iki Hint savaş uçağının vurulduğunu ve birinin düştüğünü açıkladı. Ordu tarafından yapılan açıklamada bir pilotun ele geçirildiği belirtildi. Pakistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Bugün Pakistan Hava Kuvvetleri, Pakistan hava sahası içerisinde kontrolü sağladı. Hint savaş jetleri Pakistan'a girdi. İki uçak düştü, bir pilot ele geçirildi" ifadesi kullanıldı.

Fotoğraf: Reuters


Pakistan Silahlı Kuvvetleri'nin sözcüsü General Asıf Ghafoor, "Hava sahamızın ihlal edilmesi sonrasında müdahale ettik. Hindistan'a ait iki savaş uçağını vurduk. Bunlardan ikisi de düştü. Bölgede yapılan çalışmalar sonrasında Hindistan ordusuna mensup bir pilot tutuklandı" dedi.

Pakistan yaşananların ardından acil olarak Pakistan Ulusal Güvenlik Kurulu'nu topladı. Pakistan, "Gerekirse nükleer silah kullanırız" açıklamasını yaptı.