'KYK bursları ve kredileri bugün yatacak mı?' bu soru birçok öğrenci tarafından büyük bir merakla araştırılıyor. KYK bursları ve kredilerinin sonuçları geçtiğimiz günlerde belli oldu ve öğrenciler işlemleri gerçekleştirerek bursların ve kredilerin hesaplarına geçeceği tarihi beklemeye başladı.

KYK BURSLARI NE ZAMAN YATAR?

Kasım ayının son günlerinde 2 aylık peşin olarak yatırılacağı bilgisi aktarılan KYK burs ve kredi ödemeleri, herhangi bir aksaklık olmaması halinde 1 Aralık tarihine kadar hesaplarda olacak.

KYK kredi borçları silenecek mi? Bakan Albayrak’dan dikkat çeken açıklama!

KYK BORÇLARI SİLİNECEK Mİ?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun verdiği kredi borçlarıyla ilgili “Üniversite öğrencilerinin kredi borçları ile ilgili çalışma yapıyoruz” dedi. Konu ile ilgili açıklamalar geldikçe sozcu.com.tr’de olacak.

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, üniversite öğrencilerini mezun olduktan sonra kara kara düşündüren öğrenim ve katkı kredisi borçlarının silinmesi için kanun teklifi hazırladı. Teklifte, “Üniversite öğreniminin ardından uzun süre işsizlik yaşayan, iş bulduktan sonra da güvencesiz çalışma koşulları nedeniyle mağdur olan üniversite mezunlarımız kredi borçları nedeniyle adeta kabus yaşıyor. 4 üniversite mezunu gençten en az birinin işsiz olduğu göz önüne alındığında işsiz üniversite mezunu sayısı 1 milyonu geçmektedir” denildi.