Kar yurt genelinde etkisini yitirmeye başladı ancak Doğu Anadolu ve İç Anadolu'nun bazı bölgelerinde etkili olmaya devam ediyor. Bingöl'ün, Elazığ'ın ve Kahramanmaraş'ın bazı ilçelerinde bugün okullar kar tatili ilan edildi. Meteoroloji'den alınan verilere göre; Hava sıcaklığı Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı hava ile birlikte ülke genelinde artacak.

BİNGÖL

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde eğitime bir gün ara verildi. Bingöl’ün Karlıova ilçesinde yoğun kar dolayısıyla eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yoğun kar dolayısıyla ilçe merkezi ve bağlı köylerdeki tüm okullarda eğitim öğretime cuma günü için ara verildiği aktarıldı.

ELAZIĞ

Elazığ'da etkili olan kar yağışı nedeniyle Palu ve Karakoçan ilçelerinde taşımalı eğitime 1 gün ara verildi.İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Karakoçan ilçemizde 17, Palu ilçemizde 20 köydeki taşıma kapsamındaki öğrenciler için 10.01.2019 Perşembe günü kısmi tatil kararı alınmıştır" denildi.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ın 4 ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi.Kahramanmaraş’ta son bir hafta içerisinde etkili olan kar yağışı ve buzlanma sebebiyle Elbistan, Afşin, Ekinözü ve Nurhak ilçelerindeki kar tatili bir gün daha uzatıldı.

AJANSLAR