Kişisel sağlık bilgilerinize ulaşabileceğiniz e Nabız uygulaması hakkında bilinmesi gerekenleri haberimizde bulabilirsiniz... E Nabız nedir? Nasıl kayıt olunur? İşte her yönüyle e Nabız...

E NABIZ NEDİR?

e-Nabız kişisel sağlık bilgilerinizi yönetebileceğiniz, T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya sokulan, Türkiye'nin güvenilir kişisel sağlık kaydı sistemidir.

E-NABIZDA BUNLARI YAPABİLİRSİNİZ

Bilgi Ekleme (Tansiyon, Şeker, Nabız, Ağırlık)

“Tansiyon”, “Şeker”, “Nabız” ve “Ağırlık” sekmelerine tıklayarak buraya eklediğiniz bilgilerinizi görebilir, “Ekle” sekmesiyle sisteme şeker, tansiyon, ağırlık, nabız bilgilerinizi ekleyebilirsiniz.

Randevu alma – randevu takip

Takviminizde randevularınızı ay, hafta ve gün bazında görüntüleyebilirsiniz . Randevu üzerine tıklayarak detaylarını görebilirsiniz. Randevu Al butonuna tıkayarak, MHRS’ye ayrıca giriş yapmadan ileriki tarihlere yeni muayene randevusu yapabilirsiniz. Böylece tek ekranda düzenli bir şekilde sağlık işlemlerinizi planlayabileceksiniz.

Kişisel bilgileri paylaşma

Sağlık bilgilerinizi istediğiniz kişilerle paylaşabilirsiniz. Bunun için sağlık bilginizi paylaşacağınız kişinin TC kimlik numarası ve cep telefonunu girerek bu kişiye sağlık bilgilerinize erişim izni tanırsınız.

E NABIZ'A NASIL KAYIT OLUNUR?

Sisteme girişte kimlik doğrulama iki şekilde mümkün olmaktadır.

1- E-Devlet üzerinden:

E-Devlet kapısı üzerinden E-Devlet şifresi, E-İmza veya Mobil İmzanızı kullanarak T.C. numaranız ile sisteme giriş yapabilirsiniz. E-Devlet girişine tıkladığınızda E-Devlet girişine yönlendirileceksiniz.

E-Devlet girişine T.C. kimlik numaranızı ve e devlet şifrenizi girdikten sonra karşınıza gelen sayfada Giriş yapacağınız uygulama ile ilgili bilgiler bulunmaktadır. Sayfanın en altında yer alan "Uygulamaya Git" butonuna tıklayın.

Profil bilgilerinizi oluşturmak için yönlendirildiğiniz ilk ekranda Kullanım Şartları bulunmaktadır. Profilinizi oluşturmaya başlamak için “e-Nabız Sistemi kullanım koşullarını okudum” yazısının yanında bulunan kutucuğu işaretlemeniz gerekmektedir.

Profil bilgilerinizi oluşturmak için 2. Aşama kişisel bilgilerinizdir. Paylaşım seçeneklerinden kişisel sağlık bilgilerinize kimlerin erişimde bulunmasını istediğinizi seçebilirsiniz. Profil bilgilerinizi oluştururken son aşama ise "Erişim Bilgileri"dir.

Burada cep telefonu bilgilerinizi ve sisteme girişte kullanmak istediğiniz e-Nabız şifrenizi oluşturup girmeniz gerekmektedir. Daha sonra cep telefonunuza gelen tek kullanımlık erişim kodunu Onay Kodu alanına yazarak e-Nabız ı aktifleştirme işleminizi gerçekleştirmiş olursunuz.

2. Aile hekiminiz aracılığı ile:

E-Devlet şifreniz yoksa Sağlık Bakanlığına kayıtlı Aile Hekiminize cep telefonu numaranızın kaydını yaptırarak, telefonunuza gelecek kısa mesaj ile size iletilen tek kullanımlık erişim kodunu kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz.

[old_news_related_template title="Aile hekimi değiştirme işlemi nasıl yapılır?" desc="Aile hekimi değiştirme işlemi E-Nabız ekranında yer alan aile hekimi değiştirme ekranında kolayca tamamlanabiliyor. 3 ay içinde en fazla 1 kez gerçekleştirilebilen değişiklik işlemi, her ayın 5'i ile 21'i arasında sağlanıyor. Peki, aile hekimi değiştirme işlemi nasıl yapılır? Merak edilen tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/12/iecrop/doktor-gorsel-shutter_16_9_1543815285.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/saglik/aile-hekimi-degistirme-islemi-nasil-yapilir-2773035/"]