Ana ortakları arasında Yıldız Holding ve Kökler Yatırım Holding olan Gözde Girişim, yüzde 100’üne sahip olduğu Sebat Çakmak’ı Can Uluslararası Yatırım Holding’e satma kararı aldı.

ŞİRKETTEN KAP'A AÇIKLAMA


Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş'den KAP'a yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 09/12/2019 tarih ve 27 sayılı kararı uyarınca bağlı ortaklıklarımızdan Sebat Çakmak Sınai ve Tüketim Malları San. ve Tic. A.Ş.'nin (Sebat Çakmak) toplam sermayesinin %100'ünü temsil eden paylarının Can Uluslararası Yatırım Holding A.Ş.'ye (Alıcı) ilgili yasal onaylar alındıktan sonra, Hisse Devir Tarihinde (Kapanış) borç ve nakit düzenlemeleri yapılmak üzere şirket değeri 35 milyon TL olacak şekilde, satış ve devrine; bu devir kapsamında şirketimiz ve alıcı arasında Pay Alım Sözleşmesi (Sözleşme) imzalanmasına; Sözleşme'den kaynaklanan tüm taahhüt ve yükümlülüklerin ve sözleşme kapsamındaki tüm şart ve koşulların şirketimizce kabul edilmesine karar verilmiştir.

TOKAİ ÇAKMAKLARI'NIN ÜRETİCİSİYDİ


Satış işleminin tamamlanması için Rekabet Kurumu’ndan izin alınacak. Satışa konu olan Sebat Çakmak, Tokai Çakmakları’nın üreticisiydi.

Can Holding'in, Elit Çakmak isminde çakmak ürettiği bir firması bulunuyordu. Hali hazırda şirketin portföyünde iki çakmak firması oldu.

[custom_content title="TOKAİ ÇAKMAKLARI HAKKINDA " desc="Azmüsebat Çelik 1987 yılında, Japon Tokai firmasının doldurulmayan tip çakmak üretimi ile işe başladı. F4R (doldurulup taşı değişebilen) / P4R (doldurulabilen elektronik)GMT-1 (barbekü; mutfak) tipi çakmaklarının üretiminde pazar lideri oldu. 2016 yılının temmuz ayında ise Azmüsebat Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. bünyesindeki çakmak üretim faaliyetlerinin ayrılarak yeni bir tüzel kişilik altında yürütülmesi amacıyla Sebat Çakmak Sınai ve Tüketim Malları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin kurulmasına karar verildi."]

[old_news_related_template title="İstanbul Bilgi Üniversitesi satıldı" desc="Laureate International bünyesinde olan İstanbul Bilgi Üniversitesi, Can Holding'e satıldı. Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu satışın ardından ilk açıklamayı sozcu.com.tr'ye yaptı. Akademik kadronun korunacağı belirtilirken sermaye ihtiyacına göre Laureate Türkiye ve yakın coğrafyadaki yeni okul yatırımlarında kullanılmak üzere peyderpey 90 milyon dolar ödenmek üzere opsiyonlu bir uluslararası işbirliği anlaşması imzalandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/09/04/iecrop/uni_16_9_1552579411_16_9_1567577327.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/son-dakika-istanbul-bilgi-universitesi-satildi-5315948/"]