Yapı Kredi Bankası'nın net kârı geçen yılın tamamında yüzde 29 artışla 4.7 milyar liraya, dördüncü çeyrekte yüzde 23 artışla 1.1 milyar liraya çıktı.

Yapı Kredi, cuma açıkladığı 2019 hedeflerine göre bu yıl net faiz marjının aynı kalmasını, komisyon gelirlerinde ise yüzde "orta onlular" seviyesinde artış hedefliyor.

Yapı Kredi diğer faaliyet hedefleri doğrultusunda maddi ortalama özkaynak kârlılığında bu yıl yüzde olarak "düşük onlu" seviyeleri yakalayacağını belirtti.

FAİZ GELİRLERİ ARTTI


Bankanın net faiz gelirleri konsolide olmayan 2018 bilançosuna göre geçen yılın tamamında bir önceki yıla kıyasla yüzde 51 artışla 13.9 milyar liraya çıkarken, Ekim-Aralık aylarından oluşan dördüncü çeyrekte yüzde 46 artışla 3.9 milyar lira oldu.

Net ücret ve komisyon gelirleri yılın tamamında yüzde 28 artışla 4 milyar lira, dördüncü çeyrekte yüzde 34 artışla 1.1 milyar lira oldu.

Bu yılın tamamında TL kredilerde yaklaşık yüzde 15 ile özel bankaların hafif üzerinde kredi büyümesi hedefleyen Yapı Kredi, mevduatlarda ise orta onlular düzeyinde artış öngörüyor.

Aktif kalitesinde geçen yıla göre "hafif bozulma" öngören banka, takipteki kredilerin toplam kredilere oranının yüzde 7'nin altında kalmasını, sermaye yeterlilik oranının ise yüzde 15'in üzerinde olacağını tahmin ediyor.

REUTERS