Kocaeli’nin CHP’li İzmit Belediyesi’nde temmuz ayında nikah salonu ücretleri gündeme gelmişti. Meclis toplantısında CHP’li başkan Fatma Kaplan Hürriyet, EYT’li ailelerin çocuklarına, asgari ücretle geçinen ailelere ve işsizlere nikah salonlarının ücretsiz olmasını, sade vatandaşın ise yüzde 90 indirimle faydalanmasını teklif etti. Hürriyet’in teklifine olumlu yaklaşan AKP, MHP ve İYİ Parti grupları teklif kapsamının genişletilmesini istedi. Bunun üzerine teklif komisyona havale edildi. Yaklaşık 5 aydır çalışma yapan komisyon sonunda kararını verdi.

[caption id="attachment_5487569" align="alignnone" width="1200"] İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, birçok nikahı bizzat kıyıyor.[/caption]

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Komisyon, nikah salonu ücretinin 1 TL olmasını, şehit yakınları, gazi, dul, yetim ve engelli vatandaşların bu salonlardan ücretsiz faydalanmasını kararlaştırdı. Komisyon kararı bugün İzmit Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edildi.

YENİ ÇİFTLER 1 TL ÖDEYECEK

Meclis kararı gereği artık İzmit’te yer alan Yunus Emre Kültür Merkezi, Alikahya ve Erol Olçok, Necati Gençoğlu, Ayazma ve Şehit Ramazan Sarıkaya Kültür Merkezlerinde evlenecek olan vatandaşlar sadece 1 TL ödeyecek. Daha önce bu rakam saatlik hafta içi 400, hafta sonu mesai saatleri dışında ve resmi tatillerde ise 600 TL idi.

[caption id="attachment_5487570" align="alignnone" width="1200"] İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, birçok nikahı bizzat kıyıyor.[/caption]

HÜRRİYET: DİĞER BELEDİYELERE ÖRNEK OLSUN

Konuyla ilgili konuşan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Yeni evlenen çiftlerimiz zaten büyük bir maddi yükün altına giriyor. Bu kararı alırken 'bir yük de biz olmayalım' diyerek yola çıktık. Kent genelinde şu anda bu uygulamayı yapan tek belediye biziz. Dilerim diğer belediyelere de örnek olur. Sadece İzmit'te değil, Kocaeli ilinin genelinde yeni evlenen çiftlerimizin üzerinden bu yükü kaldırmış oluruz” dedi.

STK’LARA DA 1 TL

Alınan karar gereği devlet okulları ve sivil toplum kuruluşlarının da düğün salonlarını ve kültür merkezlerini günlük 1 TL ücretle kullanabilecekleri öğrenildi.
Kocaeli genelindeki AKP’li 11 ilçe belediyesinde yer alan kültür merkezlerinde ise nikâh ücretleri 250 TL’den başlıyor.