Meteoroloji Genel Müdürlüğü sabah saatlerinde İstanbul'un Anadolu Yakası başta olmak üzere Karadeniz'in batı kesimleri için kuvvetli yağış uyarısında bulunmuştu. Vatandaşları ani sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı uyaran Meteoroloji'nin açıklamasının ardından Batı Karadeniz ve Marmara'nın doğusunda sağanak yağış etkisini gösterdi.

ANADOLU YAKASI'NDA VATANDAŞLAR ZOR ANLAR YAŞADI


İstanbul'da özellikle Anadolu yakasında etkisini artıran etkili yağış vatandaşlara zor anlar yaşattı. Akşam saatlerine kadar etkili olması beklenen yağışlarla ilgili Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmede "yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

 

DÜKKANLARI SU BASTI


Yağış nedeniyle İçerenköy’de bir yolda su birikintisi oluştu. Yolun kenarındaki dükkanlara ve evin bahçesine de su bastı. Suyun bastığı dükkanlarda eşyalar zarar gördü. Dükkan çalışanları biriken suyu tahliye etmek için yoğun çaba saf etti. Su birikintisinin oluştuğu yolda trafik olumsuz etkilendi. Araçların mahsur kaldığı yolda bazı araçlar da ilerlemekte zorlandı. İstanbul Anadolu yakasında yoğun yağışla birlikte hava karardı. E-5 Otoyolunda araçlar yağış nedeniyle güçlükle ilerlerken, yollarda su birikintileri oluştu.

DHA’nın çektiği fotoğraflarda İstanbul’u etkisi altına alan yağış yüklü bulutların durumu görülüyor. İlk fotoğrafta İstanbul bulutların arkasında kalırken alttaki ikinci fotoğrafta kent adeta bulutların içinde yok oluyor. Fotoğraf: DHA


 

KOCAELİ'NDE ETKİLİ YAĞIŞ


Kocaeli’de sabah saatlerinde başlayan ve tüm kentte etkili olan sağanak yağış sonrasında yol, iş yeri ve evlerde su baskınları yaşandı. Tüm ilçelerde etkili olan yağış, hayatın olumsuz yönde etkilenmesine neden oldu. Yaşanan yağış sonrasında İzmit ilçesinde bazı yollarda su baskınları yaşandı. Yaşanan su baskınları nedeni ile araçlar yollarda ilerlemekte güçlük çekti.

Kocaeli'de yolları su bastı ulaşımda aksamalar yaşandı


 

METEOROLOJİ UYARDI


Meteorolojinin resmi internet sitesinde yer alan uyarılar bölümünde ise "Bu sabah saatlerinden itibaren Zonguldak, Bartın, Düzce, Sakarya çevrelerinde, öğle saatlerinden itibaren Batı Karadeniz geneli ile Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Çorum ve Amasya çevrelerinde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli (21-50 kg/m²) ve yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m²) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." ifadelerine yer verildi

Su baskınları yaşanan Kocaeli'de araçlar yağmur suları içerisinde ilerlemekte güçlük çekti. Foto: DHA

İSTANBUL'DA KORKUTAN GÖK GÜRÜLTÜSÜ


İstanbul’da etkili olan yoğun yağışta şiddetli gök gürültüsü ve şimşek, sokaktaki vatandaşların yüreğini ağza getirdi. Vatandaşlar şiddetli gök gürültüsüyle koşmaya başladı.

 

Mega kentte başlayan etkili olmaya başlayan yağmur esnasında oluşan şiddetli gök gürültüsü ve şimşek, sokakta yürüyen vatandaşların adeta yüreğini ağzına getirdi. Yolda yürüyen bir vatandaş gök gürültüsü ile birlikte koşmaya başladı. Öte yandan yollarda su birikintileri oluştu. Araçlar su biriken yollarda ilerlemekte zorlandı.

Fotoğraf: DHA