Operasyon İstanbul Emniyetine bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. İstanbul ve iki farklı ilde sabah saatlerinde düzenlenen eş zamanlı baskında aralarında Burhanettin Saral’ın da bulunduğu 20 şüpheli gözaltına alındı. Geniş güvenlik önlemi altında çok sayıda polisin katıldığı operasyonda yapılan aramalarda, 8 silah ve çok sayıda mermi ele geçirildi. Operasyonun devam ettiği öğrenildi.

TEHDİT YARALAMA


Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünün ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Şüpheliler hakkında 'tehdit', 'yaralama' ve 'haraç alma' gibi suçlardan işlem yapıldığı belirtildi.

ŞARTLI TAHLİYE OLMUŞTU


Kamuoyunda “Sarallar” olarak bilinen suç örgütü ile Sedat Şahin’in elebaşı olduğu “Şahinler” suç grubu arasında yaklaşık 15 yıl önce başlayan husumet kanlı olayların yaşanmasına sebep olmuştu. İki organize suç örgütü arasındaki silahlı saldırılarda onlarca kişi hayatını kaybetmişti. Yaşanan çatışmalarla adı duyulan suç örgütü elebaşı Burhanettin Saral 2015 yılında düzenlenen operasyonla yakalanmıştı. Burhanettin Saral yargılanma sürecinde 2017 yılında haftada 1 kez imza atma şartıyla tahliye edilmişti.