Tugay SADAY, Fatma VURGUN-SÖZCÜ

Türkiye, İstanbul Fatih'teki Yetişkin Kardeşler ve Antalya'daki Şimşek ailesinin şokunu atlatamadan benzer bir haber de Bakırköy'den geldi.

Osmaniye'deki Çukurova apartmanının bir dairesinde biri çocuk üç kişinin cesedi bulundu. Cesetlerin; baba Bahattin Delen (38) anne Zübeyde Delen (38)  ve 7 yaşındaki çocukları Ali Delen'e ait olduğu öğrenildi.

[caption id="attachment_5453259" align="aligncenter" width="1032"] FOTO:AA - Acı haberi duyan Delen ailesinin yakınları şok geçirdi.[/caption]

BAKIRKÖY KAYMAKAMLIĞI: SİYANÜR BULUNDU


Bakırköy Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada olay yerinde siyanüre rastlandığı duyuruldu.

[caption id="attachment_5452850" align="aligncenter" width="1000"] FOTO:AA - Siyanürden etkilenen AFAD ekipleri çalışmalarına sık sık ara vermek zorunda kalıyor.[/caption]

Açıklamada "Dairedeki koku nedeniyle AFAD (KBRN) ekipleri sevk edilmiştir. Ekip tarafından yapılan ölçümlerde olay yerindeki kokunun siyanür olduğu tespit edilmiştir. Konu ile ilgili olay yerinde gerekli önemler alınmış olup, adli ve idari tahkikat başlatılmıştır. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılmaya devam edilecektir" denildi.

[caption id="attachment_5452944" align="alignnone" width="1200"] Mahalledeki marketin sahibi Mehmet Çevik.[/caption]

"ALİ BU SENE OKULA BAŞLAMIŞTI"

Mahallede market işleten Mehmet Çevik, kan donduran olayla ilgili Sözcü'ye konuştu.

Çevik “Çok iyi bir aileydi. Maddi sıkıntıları yoktu. Çocukları Ali bu sene okula başlamıştı. Zeliha (Zübeyde) Hanım da çok iyi bir insandı" dedi.

[caption id="attachment_5452969" align="aligncenter" width="1024"] FOTO:SÖZCÜ - Bahattin Delen'e ait araç polis ekipleri tarafından otoparka çekildi.[/caption]

Hayatını kaybeden ailenin bir komşusu ise "Duyduğumuz kadarıyla siyanürle zehirlenme olmuş. Üç kişilik bir aile. Üzüldük tabii, komşumuzdu. Ayakkabısının içine not bıraktığı söyleniyor ama ne derece doğru bilmiyoruz" diye konuştu

İLK DEĞERLENDİRME İNTİHAR

Emniyet ve AFAD ekiplerinden ilk değerlendirmesi ise baba Bahattin Delen'in siyanürle intihar ettiği, eşi ve çocuğunun da kokudan etkilendiği yönünde.

[caption id="attachment_5452808" align="alignnone" width="1000"] FOTO:SÖZCÜ - Olay yerine AFAD ekipleri bölgede geniş çaplı önlem aldı.[/caption]

BAŞSAVCILIK FARKLI BİR TABLO ÇİZDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada da intiharın nedeni olarak Bahattin Delen'in maddi kriz içerisinde olması gösterildi.

Açıklamada "Kuyumcukent'te altın ticaretiyle uğraştığı ve birtakım internet siteleri üzerinden kayıtdışı ticari işlemler nedeniyle aşırı derecede borçlandığı, girdiği bunalımın etkisi ile önce eşinin ve çocuğunun zehirlenmesine sebebiyet verip sonra intihar ettiği değerlendirilmiştir" ifadelerine yer verildi.

[caption id="attachment_5452849" align="aligncenter" width="1000"] FOTO:AA - AFAD ekipleri olay mahalline 'özel tabutları' da getirdi.[/caption]

ANNE CAN HAVLİYLE DIŞARI ÇIKMAK İSTEMİŞ

Yapılan araştırmalar sonunda annenin, siyanürden zehirlenmeye başladığı anda can havliyle yardım istemek için daire kapısını açtığı ancak aynı yerde hayatını kaybettiği belirlendi.

Ekiplerin olay yerindeki çalışmalarının ardından cenazeler içeriden çıkarıldı. Cenazeler otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

[caption id="attachment_5453025" align="alignnone" width="1000"] FOTO:İHA[/caption]

BAKIRKÖY BELEDİYE BAŞKAN KONUŞTU

Olay yerine gelen Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu da gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Kerimoğlu, "İlk bilgiler ışığında söylüyorum; beyefendi kendini zehirledi, diğerlerine solunum yoluyla sirayet etti. Sağlıklı bilgileri otopsi sonrasında yetkili kurumlardan alırız" dedi.

Bülent Kerimoğlu, "Kesin olmamakla birlikte ağır borç batağında olan eş kendisini zehirledi, eşi ve çocuğu da konu etkisiyle siyanüre maruz kaldılar. Çünkü hanımefendi son bir gayretle evden çıkmaya teşebbüs etmiş" ifadelerini kullandı.

[caption id="attachment_5453254" align="alignnone" width="716"] Baba Bahattin ve oğlu Ali...[/caption]

APARTMAN KARANTİYA ALINDI

"Cenazeler alındı, ailenin diğer fertleri de hastaneye nakledildi" diyen Kerimoğlu, şunları söyledi:

Siyanür sadece içeni değil, aynı ortamda bulunanları da solunum yoluyla zehirleyen bir madde. Dolayısıyla apartmanı boşalttık ve orada bir karantina başlattık. Komşulardan hastaneye giden yok ama psikolojik olarak ağır travma altında olan aile fertlerinin diğerlerini gönderdik. Başka bir zehirlenme vakası yok" dedi.

[caption id="attachment_5453044" align="aligncenter" width="928"] Bahattin Delen'in babası, polis merkezine gelerek canına kıyan oğluyla ilgili bilgi verdi.[/caption]

BABANIN İŞ HAYATI

Sosyal medya profilinde yar alan bilgilere göre; baba Bahattin Delen iş hayatına 1998 yılında kuyumculuk sektöründe başladı.

[caption id="attachment_5452979" align="aligncenter" width="880"] Polis baba Bahattin Delen'in siyanürle intihar edip ailesini de 'istemeden' zehirlediğini düşünüyor.[/caption]

2004 yılında bir ortağı ile birlikte Damla Gold isimli kuyumculuk firması kurdu. Ardından 2007'de bir oto kiralama şirketinde satış uzmanı olarak çalıştı.

Delen’in sosyal medya profilini düzenli olarak güncellediği varsayıldığında 2009 yılında Otto Diamond isimli kuyumculuk firmasını, 2014 yılında da Ottocarato isimli otomobil galerisini kurduğu anlaşılıyor. Sosyal medyadaki kayıtlara göre iki şirket de hâlâ aktif.

SİYANÜR KABUSU! ÖNCE İSTANBUL FATİH

Bakırköy'den gelen haber gözleri son 10 gün içerisinde yaşanan siyanürlü cinayet ve intihar vakalarına çevirdi.

Türkiye'yi siyanür dehşeti ile tanıştıran ilk olay 5 Kasım 2019 tarihinde Fatih'te meydana geldi. Molla Gürani Mahallesi Oğuzhan Caddesi'ndeki 5 katlı apartmanın birinci katında yaşayan Cüneyt (48), Oya (54), Kamuran (60) ve Yaşar Yetişkin’in (56) cesetleri polis ekipleri tarafından bulundu. Yapılan araştırmalar sonucu Oya Yetişkin'in kardeşlerini siyanürle zehirledikten sonra intihar ettiği anlaşıldı.

ARDINDAN ANTALYA!

Türkiye, Fatih'teki Yetişkin Kardeşler vakasının şokunu yaşarken, kan donduran bir haber bu kez 8 Kasım'da Antalya'dan geldi.

Sekiz katlı bir apartmanın en üst katında oturan Selim Şimşek (36), eşi Sultan Şimşek (38) ile çocukları Ceren (9) ve Ali Çınar Şimşek'in (5) cesetleri bulundu.

Yapılan araştırmalarda maddi kriz içerisinde bulunan Selim Şimşek'in, eşi ve iki çocuğunu siyanürle zehirledikten sonra intihar ettiği belirlendi.

[old_news_related_template title="Toplu ölümlerin sebebi Werther etkisi mi?" desc="İstanbul Fatih'te toplu bir şekilde yaşamlarına son veren Yetişkin kardeşlerin haberinin üzerinden 1 hafta geçmeden, yine toplu bir ölüm haberi Antalya'dan geldi. Aynı aileden Selim Şimşek, eşi Sultan Şimşek ile çocukları Ceren ve Ali Çınar Şimşek evlerinde ölü bulundu. İki farklı şehirde yaşayan iki ailenin de evlerinde siyanür bulunması, akıllara intihar bulaşıcı mı sorusunu getirdi. İşte uzmanların görüşleri..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/11/09/iecrop/detay-5_16_9_1573299729.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/toplu-olumlerin-sebebi-werher-etkisi-mi-5440697/"]

[old_news_related_template title="'Siyanür üç ay önce internette satılıyordu'" desc="Türkiye'de yaşanan toplu ölümlerde siyanür kullanımının ortaya çıkması vatandaşın bu maddeye nasıl ulaştığı konusunda soru işaretleri oluşturdu. Türkiye Kimya Mühendisleri Odası üyesi Prof. Dr. Neşet Kadırgan siyanürün bireysel satışının yasak olduğunu fakat üç ay öncesine kadar internetten sipariş verilebildiğini söylüyor. İnternette her sosyal medya paylaşımı her sanal ödeme takip edilirken nasıl siyanür satılabildiği merak konusu..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/11/09/iecrop/siyaaanuuur-shutter_16_9_1573290305.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/siyanur-uc-ay-once-gore-internette-satiliyordu-5440528/"]