İzmir'de bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP'ye karşı ciddi kumpaslar var" dedi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı canlı yayında tartışmaya çağırdı.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu;

* Bizimle uğraşıyorlar. Nasıl bir kumpas kurabiliriz diye düşünüyorlar. CHP'yi nasıl geriletebiliriz, bir dahaki seçimlerde nasıl başarılı olabiliriz diyorlar.

* CHP örgütlerine karşı ciddi kumpaslar var. Milletvekillerine söyledim, il başkanlarına, belediye başkanlarına, vatandaşlara söyledim bu sürecin olumsuz olması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklar. Yumruk atacak, sandalye atacak adam bulacaklar.

* Çok dikkatli olun. Kim başkasına hakaret ederse, sandalye fırlatırsa yakalasından yakalayın ve kapının önüne koyun dedim. Asla ve asla o kişi CHP'nin adamı değil Saray'ın adamıdır dedim.

* Türkiye'nin gündemini değiştirmek ve dikkatleri başka yere çekmek için çaba harcıyorlar. Bunu gayet iyi biliyorum.

* Dün Erdoğan İzmir'e geldi. Bir sürü laflar etti. Ne dediğini ben gayet iyi biliyorum. Ama şu cümle çok önemli, 'Ben cumhurbaşkanlığımı ortaya koyuyorum, sen genel başkanlığını koyuyor musun? İzmir'den, ilk kurşunun atıldığı, düşmanın denize döküldüğü kentten sesleniyorum, aydınlığın kentinden sesleniyorum;  onun yakınlarına da sesleniyorum;  Sen ister cumhurbaşkanlığını koy ister koyma, seninle istediğin her yerde tartışmaya hazırım.

* Daha bitmedi. Bizde yürek var, alın teri var. Bizde namuslu insan olmak var. Bizde kul hakkına saygı, dürüstlük var. Bu niteliklere sahip olmayanlar bize kumpas kurmaya çalışıyorlar. Buna asla izin vermeyeceğiz. Sayın Erdoğan'a bir daha çağrı yapıyorum. Olur ya benim dediğim televizyona gelmezsin, ben senin istediğin televizyona gelmeye hazırım. Gelmeyen namerttir.


ATİLLA DOĞRULATTIM DEMİŞTİ


Kemal Kılıçdaroğlu, partisi hakkında çıkan iddialara ilişkin son kaynak olarak gösterilen Talat Atilla'nın, "Haber bana geldiğinde çok yönlü çek ettim… Hatta, bununla yetinmedim. Bu haberi CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na da bir şekilde “Bu haber doğru mu?” diye doğrulattım" sözleriyle ilgili açıklamada bulunmadı.

[old_news_related_template title="Kemal Kılıçdaroğlu, Rahmi Turan'ın yazısını yorumladı: Doğrudur..." desc="Sözcü Gazetesi yazarı Rahmi Turan'ın 'Saray'a çıkan CHP'li' yazısını yorumlayan Kılıçdaroğlu, 'Ben şaşırmadım efendim. Doğrudur... CHP'yi nasıl dağıtırız diye çalışan ekipleri var. Arkadaşlarıma, partililere söyledim. Adamlar tutuldu, paralar verildi. Biz bunu gayet iyi biliyoruz. Akıl var, mantık var. Başka işin mi gücün mü yok? Erdoğan, CHP'yi dağıtmak için elinden geleni yapıyor. Devletin en kilit noktasındaki isimleri devreye soktuğunu biliyorum. Okuduğumda 'doğrudur' dedim. İsim vermek istemiyorum' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/11/21/iecrop/detay-2_16_9_1574319888.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/kemal-kilicdaroglu-ismail-kucukkaya-ile-calar-saate-konuk-oldu-5463509/"]

 

[old_news_related_template title="Rahmi Turan'ın kaynağı Talat Atilla tüm detayları açıkladı" desc="Türkiye 4 gündür Sözcü Gazetesi yazarı Rahmi Turan’ın “Saray’da Erdoğan ile görüşen CHP’li” yazısını konuşuyor. Büyük tartışmaların ardından Rahmi Turan; önce kaynağının kendisine verdiği ismin Muharrem İnce olduğunu açıklamış ardından da kaynağının gazeteci Talat Atilla olduğunu duyurmuştu. Ve son açıklama Talat Atilla'dan geldi. Atilla kaleme aldığı yazısında tüm detayları ile birlikte yaşananları özetledi... Atilla iddiayı Rahmi Turan'la paylaşmadan önce CHP lideri Kılıçdaroğlu'na 'bir şekilde doğrulattığını' iddia etti..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/11/23/iecrop/talat-atilla-1_16_9_1574511498.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/son-dakika-rahmi-turanin-kaynagi-talat-atilla-tum-detaylari-acikladi-5468626/"]